ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ AMADEUS, Η ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/07/2013

 

Η ταξιδιωτική βιομηχανία βρίσκεται σε ένα “σταυροδρόμι μεγάλου όγκου δεδομένων”, αναφέρει έρευνα που ανέθεσε στο Harvard Business School η Amadeus. Η έρευνα, την οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής του Harvard Business School, Thomas H. Davenport, έδειξε ότι ο μεγάλος όγκος δεδομένων πρόκειται να διαμορφώσει το μέλλον των ταξιδιών, με ενδεχόμενα οφέλη, τόσο για τις εταιρείες ταξιδιών, όσο και για τους ταξιδιώτες.   Η αξιοποίηση υψηλού όγκου νέων, μη δομημένων δεδομένων προσφέρει την προοπτική βελτίωσης της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, μεγαλύτερη καινοτομία προϊόντων και ισχυρότερες σχέσεις με τους πελάτες, ωστόσο η έρευνα προειδοποιεί ότι «τώρα είναι η ώρα της δράσης».

Ο μεγάλος όγκος δεδομένων έχει τη δυναμική να διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες παρέχουν υπηρεσίες στους ταξιδιώτες, σύμφωνα με μεγάλη ανεξάρτητη έρευνα που παρουσιάστηκε χθες από την Amadeus. Η έρευνα προειδοποιεί, ωστόσο, ότι η βιομηχανία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι μεγάλου όγκου δεδομένων και ότι πρέπει να δώσει άμεση προτεραιότητα στον όγκο των δεδομένων, ούτως ώστε να μεγιστοποιήσει πραγματικά τα οφέλη τους και να διασφαλίσει μια πιο έξυπνη και ανταποδοτική ταξιδιωτική εμπειρία.  Η έρευνα με τίτλο “Στο Σταυροδρόμι του μεγάλου όγκου δεδομένων: στροφή προς μια ευφυέστερη ταξιδιωτική εμπειρία” κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

  1. Τώρα είναι η ώρα για δράση: Ο καθηγητής Davenport καλεί τις εταιρείες ταξιδιών να ξεκινήσουν να αξιολογούν την ωριμότητά τους απέναντι στη βιομηχανία, ενώ παράλληλα να συλλέγουν τις απαραίτητες ικανότητες επιστημονικής ανάλυσης δεδομένων και να σχηματίζουν μια συνολική στρατηγική διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων για τις επιχειρήσεις τους.    
  2. Ο μεγάλος όγκος δεδομένων προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες στις εταιρείες ταξιδιών για βελτιώσουν τόσο τη διαδικασία, όσο και την ταξιδιωτική εμπειρία: τα οφέλη του μεγάλου όγκου δεδομένων περιλαμβάνουν βελτίωση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, μεγαλύτερη καινοτομία προϊόντων και υπηρεσιών και ισχυρότερες πελατειακές σχέσεις που θα εδραιωθούν από μια νέα προσέγγιση στη διαχείριση πελατών, εσόδων και εσωτερικών λειτουργιών.
  3. Παραδείγματα πρωτοποριακής χρήσης μεγάλου όγκου δεδομένων είναι υπαρκτά στη βιομηχανία σήμερα: η έρευνα περιλαμβάνει παραδείγματα του πως κορυφαίες εταιρείες ταξιδιών χρησιμοποιούν τον μεγάλο όγκο δεδομένων σήμερα. Από το μοντέλο πρόβλεψης τιμών αεροπορικών εισιτηρίων της KAYAK, που δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να αλλάζουν την τιμή του εισιτηρίου τους σε ένα εύρος χρόνου επτά ημερών, στη χρήση του Hadoop από την Air France-KLM σαν τη βάση ενός συστήματος διαχείρισης εσόδων για όλο τον όμιλο. 
  4. Οι αναδυόμενες τεχνολογίες θα είναι το κλειδί στην εξέλιξη του μεγάλου όγκου δεδομένων: η εμφάνιση νέου λογισμικού ανοιχτού κώδικα για το διαμοιρασμό των εργασιών επεξεργασίας δεδομένων σε πολλαπλούς servers, μαζί με τις νέου τύπου βάσεις δεδομένων συμπεριλαμβάνομένων «κιονοειδών» και «κάθετων» προσεγγίσεων, καθώς επίσης και αναδυόμενες γλώσσες προγραμματισμού, όπως οι Python, Pig and Hive, συνδυάζονται για να προσφέρουν τη δυνατότητα καλύτερης αξιοποίησης μεγάλου όγκου δεδομένων.  

Η αποτελεσματική υιοθέτηση πρωτοβουλιών μεγάλου όγκου δεδομένων δεν έρχεται χωρίς προκλήσεις: η έρευνα βρίσκει ότι για να μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στην ευκαιρία του μεγάλου όγκου δεδομένων η ταξιδιωτική βιομηχανία πρέπει να ξεπεράσει πρώτα κάποιες σημαντικές προκλήσεις όπως ο διαχωρισμός των δεδομένων σε πολλαπλά συστήματα, η συνύπαρξη αρχιτεκτονικών διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων και παραδοσιακών δεδομένων, η εύρεση και η στρατολόγηση σπάνιων ικανοτήτων επιστημονικής ανάλυσης δεδομένων και η υπεύθυνη διαχείριση δεδομένων προς το συμφέρον όλων.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΕΘΝΗ “VERDE.TEC”

Χρηματοδοτικά εργαλεία και σύγχρονες τεχνολογίες περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών διαχείρισης των απορριμμάτων, την ανακύκλωση αλλά και των υδατικών πόρων φέρνει η 4η διεθνής έκ...

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ACMON

Από ανακοπή καρδιάς έφυγε αιφνιδιαστικά χθες μια ευγενική και σεμνή προσωπικότητα του κλάδου, ο Βασίλης Βαλιάνος, ο άνθρωπος που έδωσε το όραμα και την προοπτική της “Acmon Data”....

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗ “ELEC.TEC” ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

Κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς στηρίζουν την 3η διεθνή έκθεση “Elec.Tec” που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, στο MEC της Παιανίας. Η νέα διοργάνωση ξεπερνά κάθε πρ...

Κλείσιμο [X]