ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΛΥΣΕΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ INFO GREEN PLUS

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 15/03/2013

 

Άρθρο της Χρυσάνθης Σκλαβουνάκη Προϊσταμένης τμήματος Ανάπτυξης Πελατών της IFCO Systems Hellas

Η συσκευασία πρέπει να καλύπτει τις προδιαγραφές που ζητά ο πελάτης και να είναι σύμφωνη με την υπάρχουσα νομοθεσία. Να διασφαλίζει την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία του καταναλωτικού κοινού. Να προστατεύει το προϊόν από βλάβες, αλλοιώσεις ή απώλειες. Να παρουσιάζει καλή εμφάνιση ώστε να βοηθά αποτελεσματικά την πώληση. Να είναι εύκολη στο χειρισμό και να διευκολύνει την άνετη και ασφαλή μεταφορά και αποθήκευση. Να εξασφαλίζει το χαμηλότερο κόστος, ώστε να συμβάλει στη διαμόρφωση της χαμηλότερης δυνατής τιμής του προϊόντος. Η σωστή συσκευασία αποτελεί αποφασιστικό όπλο μάρκετινγκ.

Δεξαμενή 125 εκατ. συστημάτων

Αποτελεσματική απάντηση σε όλες τις παραπάνω προκλήσεις δίνει η εταιρεία IFCO Systems με τα συστήματα συσκευασίας, διακίνησης και προβολής προς πώληση των αγροτικών προϊόντων, τα οποία προσφέρει διεθνώς συνδυάζοντας τα με υπηρεσίες logistics (αποθήκευση, μεταφορά, διακίνηση, στοίβαξη, καθαρισμός, πλύσιμο, απολύμανση). Η καινοτόμα και πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, ανταποδοτική και συμφέρουσα λύση συσκευασίας της IFCO τόσο για τους παραγωγούς και εμπόρους όσο και τα σουπερμάρκετ βασίζεται στο τελάρο IFCO GREEN PLUS. To συγκεκριμένο τελάρο της IFCO είναι κατασκευασμένο από πολυπροπυλένιο και είναι 100% ανακυκλούμενο. Είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για τη συσκευασία φρούτων και λαχανικών. Επαναχρησιμοποιείται, αφού πλυθεί, απολυμανθεί, περάσει από ποιοτικό έλεγχο και πιστοποιηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς υγιεινής και ενοικιάζεται για μια χρήση από τον παραγωγό. Η IFCO διαχειρίζεται διεθνώς μια δεξαμενή που περιλαμβάνει πάνω από 125 εκατ. συστήματα συσκευασίας IFCO GREEN PLUS. Ο κύκλος των IFCO GREEN PLUS αρχίζει από τον παραγωγό, προχωρά στο σημείο πώλησης του σουπερμάρκετ και κλείνει στην IFCO, από όπου ξεκινά ο νέος κύκλος ζωής. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η IFCO εφοδιάζει τον παραγωγό just in time. Ο τελευταίος συσκευάζει τα προϊόντα του γρήγορα, απλά, καθαρά, έτοιμα να μεταφερθούν κατευθείαν στο σημείο πώλησης, στον καταναλωτή. Προστατευμένα για την ποιότητά τους και με εγγυημένη την ελκυστική εμφάνισή τους.

Πλεονεκτήματα

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της λύσης IFCO Green Plus μπορούν να συνοψιστούν ως παρακάτω:
  • Στην εφοδιαστική αλυσίδα : μείωση κόστους, μείωση απωλειών και φθορών, σταθερότητα και ευκολία στοίβαξης, υγιεινό καθάρισμα, φιλικό στο περιβάλλον.
  • Στον παραγωγό: μείωση κόστους αποθέματος, αποθηκευτικών χώρων, ρίσκου.
  • Στα σουπερμάρκετ: αύξηση πωλήσεων, έξοχο μέσω επίδειξης προϊόντων, μείωση διαχειριστικού κόστους, μείωση αποθηκευτικών χώρων, όχι απορρίμματα.
  • Στο περιβάλλον: 100% ανακυκλώσιμα, πολύ λιγότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, στο φαινόμενο του θερμοκηπίου μέχρι και 49%, στην τρύπα του όζοντος μέχρι και 33%, στην εκπομπή οξειδωτικών που ευθύνονται για το καλοκαιρινό νέφος μέχρι και 46% και στον ευτροφισμό μέχρι και 88 %.
Παγκόσμιες λύσεις

Η IFCO είναι ένας παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών logistics με πάνω από 210 εγκαταστάσεις στον κόσμο. Διαχειρίζεται μια δεξαμενή με περισσότερα από 125 εκατ. επαναχρησιμοποιούμενα ανακυκλώσιμα πλαστικά τελάρα (RPCs), τα οποία χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία, διακίνηση και μεταφορά φρούτων και λαχανικών. Τα συστήματα συσκευασίας της IFCO ανταποκρίνονται πλήρως στους κανόνες υγιεινής αφού πλένονται και απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση. Χρησιμοποιούνται σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας. Παρέχουν στις αλυσίδες σουπερμάρκετ και στους παραγωγούς σημαντικές εξοικονομήσεις σε χρόνο, χώρο, κόστος, ελαχιστοποίηση της φθοράς-shrinkage των προϊόντων και χρήμα. Προστατεύουν το περιβάλλον ελαχιστοποιώντας τα απόβλητα, τους ρύπους, τους φυσικούς πόρους που απαιτούνται για την δημιουργία τους και τα φαινόμενα του θερμοκηπίου. Η IFCO πέρα από την συμβολή της στο περιβάλλον, έχει κοινωνικές ευαισθησίες. Έχει δρομολογήσει μία πρωτοβουλία με το όνομα “Worldwide Responsibility” (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.worldwide-responsibility.com) στην οποία “παίζοντας”, ενημερώνεστε για την IFCO και συμβάλετε με το χρόνο σας ώστε να αυξηθεί το ποσό που η IFCO θα προσφέρει στον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Τροφίμων.

Δείτε περισσότερα στο www.ifco.com

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ E-COMMERCE ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Α.Ε.

Με τη νέα ηλεκτρονική της πλατφόρμα η εταιρεία εμπορίας βιομηχανικού εξοπλισμού Βαμβακάς Α.Ε. απαντά στη σύγχρονη πρόκληση του e-commerce προσφέροντας στους πελάτες της μια εύκολη και γρήγορη λύση για...

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ EUMOS ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ Η DENELPACK – ΔΕΝΕΛΑΒΑΣ ΑΕΒΕ

Η γνωστή εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων συσκευασίας DENELPACK – Δενελάβας ΑΕΒΕ (μηχανήματα, υλικά -stretch film, αυτοκόλλητες ταινίες, shrink film - υπηρεσίες συσκευασίας) έγινε πρόσφατα μέλος ...

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο για την κυκλική οικονομία, 6-7 Μαρτίου, στο πλαίσιο του οποίου συζητήθηκαν διεξοδικά και θέματα που αφορούν τη βιομηχανία της συσκευασ...

Κλείσιμο [X]