ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΟΔΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10/07/2013

 

Στη Διεθνή Σύνοδο Ρυθμιστών (GSR 13) της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunications Union – ITU), στις 3-5 Ιουλίου, συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ και του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC), Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος. Στη Σύνοδο της Βαρσοβίας συμμετείχαν περισσότεροι από 650 εκπρόσωποι Ρυθμιστικών Αρχών ή υπουργείων ανά τον κόσμο, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της αγοράς από 131 χώρες.

Συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα παγκόσμιας ρυθμιστικής πολιτικής, όπως ενδεικτικά ο ρόλος της ρύθμισης για την προσέλκυση επενδύσεων, η χρηματοδότηση της Καθολικής Υπηρεσίας, η αξιοποίηση των «λευκών ζωνών» του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, η προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών υπό συνθήκες ασφάλειας και εμπιστοσύνης, καθώς και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα παροχής περιεχομένου και υπηρεσιών μέσω ευρυζωνικών δικτύων.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ και του BEREC συντόνισε τη συζήτηση για την κοστολόγηση των υπηρεσιών διασύνδεσης στα ευρυζωνικά δίκτυα κατά τη μετάβαση σε δίκτυα ΙΡ, με έμφαση σε ζητήματα ανταγωνισμού και νέων προτύπων τιμολόγησης των υπηρεσιών διασύνδεσης μεταξύ παρόχων. Την προτεραία της Συνόδου, έλαβε χώρα, υπό την προεδρία του Δρα Λεωνίδα Κανέλλου, η ετήσια συνάντηση μεταξύ του BEREC και της REGULATEL, η οποία αποτελεί Ένωση των Ρυθμιστικών Αρχών της Ν. Αμερικής.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος 44 εκπρόσωποι από 23 Ρυθμιστικές Αρχές της Ευρώπης και της Ν. Αμερικής, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ συμφωνήθηκε η προετοιμασία Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των οικείων Ρυθμιστικών Αρχών.

Την ίδια ημέρα έλαβε χώρα, υπό την προεδρία του Δρα Λεωνίδα Κανέλλου και υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), συνάντηση Ρυθμιστικών Ενώσεων. Σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι από 18 περιφερειακές Ρυθμιστικές Ενώσεις από Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική με κύριο αντικείμενο συζήτησης πολιτικές προαγωγής της ευρυζωνικότητας, ζητήματα Διεθνούς Περιαγωγής και χρηματοδότησης της Καθολικής Υπηρεσίας.

Κατόπιν προτάσεων του Προέδρου του BEREC, συμφωνήθηκε η χαρτογράφηση των Ρυθμιστικών Ενώσεων με γνώμονα το ρυθμιστικό αντικείμενο εκάστης. Αποφασίστηκε, επίσης, η ανάληψη πρωτοβουλιών, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη της συνεργασίας για την αποτελεσματική ρύθμιση και εποπτεία των αγορών ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Κατά την τελετή λήξης της Συνόδου, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ παρουσίασε τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής μαζί με τον Αν. Γενικό Γραμματέα της ITU.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΕΘΝΗ “VERDE.TEC”

Χρηματοδοτικά εργαλεία και σύγχρονες τεχνολογίες περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών διαχείρισης των απορριμμάτων, την ανακύκλωση αλλά και των υδατικών πόρων φέρνει η 4η διεθνής έκ...

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ACMON

Από ανακοπή καρδιάς έφυγε αιφνιδιαστικά χθες μια ευγενική και σεμνή προσωπικότητα του κλάδου, ο Βασίλης Βαλιάνος, ο άνθρωπος που έδωσε το όραμα και την προοπτική της “Acmon Data”....

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗ “ELEC.TEC” ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

Κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς στηρίζουν την 3η διεθνή έκθεση “Elec.Tec” που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, στο MEC της Παιανίας. Η νέα διοργάνωση ξεπερνά κάθε πρ...

Κλείσιμο [X]