ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΟΔΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10/07/2013

 

Στη Διεθνή Σύνοδο Ρυθμιστών (GSR 13) της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunications Union – ITU), στις 3-5 Ιουλίου, συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ και του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC), Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος. Στη Σύνοδο της Βαρσοβίας συμμετείχαν περισσότεροι από 650 εκπρόσωποι Ρυθμιστικών Αρχών ή υπουργείων ανά τον κόσμο, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της αγοράς από 131 χώρες.

Συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα παγκόσμιας ρυθμιστικής πολιτικής, όπως ενδεικτικά ο ρόλος της ρύθμισης για την προσέλκυση επενδύσεων, η χρηματοδότηση της Καθολικής Υπηρεσίας, η αξιοποίηση των «λευκών ζωνών» του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων, η προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών υπό συνθήκες ασφάλειας και εμπιστοσύνης, καθώς και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα παροχής περιεχομένου και υπηρεσιών μέσω ευρυζωνικών δικτύων.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ και του BEREC συντόνισε τη συζήτηση για την κοστολόγηση των υπηρεσιών διασύνδεσης στα ευρυζωνικά δίκτυα κατά τη μετάβαση σε δίκτυα ΙΡ, με έμφαση σε ζητήματα ανταγωνισμού και νέων προτύπων τιμολόγησης των υπηρεσιών διασύνδεσης μεταξύ παρόχων. Την προτεραία της Συνόδου, έλαβε χώρα, υπό την προεδρία του Δρα Λεωνίδα Κανέλλου, η ετήσια συνάντηση μεταξύ του BEREC και της REGULATEL, η οποία αποτελεί Ένωση των Ρυθμιστικών Αρχών της Ν. Αμερικής.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος 44 εκπρόσωποι από 23 Ρυθμιστικές Αρχές της Ευρώπης και της Ν. Αμερικής, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ συμφωνήθηκε η προετοιμασία Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των οικείων Ρυθμιστικών Αρχών.

Την ίδια ημέρα έλαβε χώρα, υπό την προεδρία του Δρα Λεωνίδα Κανέλλου και υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), συνάντηση Ρυθμιστικών Ενώσεων. Σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι από 18 περιφερειακές Ρυθμιστικές Ενώσεις από Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική με κύριο αντικείμενο συζήτησης πολιτικές προαγωγής της ευρυζωνικότητας, ζητήματα Διεθνούς Περιαγωγής και χρηματοδότησης της Καθολικής Υπηρεσίας.

Κατόπιν προτάσεων του Προέδρου του BEREC, συμφωνήθηκε η χαρτογράφηση των Ρυθμιστικών Ενώσεων με γνώμονα το ρυθμιστικό αντικείμενο εκάστης. Αποφασίστηκε, επίσης, η ανάληψη πρωτοβουλιών, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη της συνεργασίας για την αποτελεσματική ρύθμιση και εποπτεία των αγορών ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Κατά την τελετή λήξης της Συνόδου, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ παρουσίασε τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής μαζί με τον Αν. Γενικό Γραμματέα της ITU.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ VIOLETA BULC

Το ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς αγαθών και στην ενίσχυση των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν αυτόν το ρόλο, υπογράμμισε ο Υπου...

ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Σπάζοντας το όριο των 5 εκατ. TEU, ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά έρχεται πολύ κοντά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων....

ΣΕΒ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από επιχειρήσεις – μέλη του, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ (Τετάρτη, 30/10/2019), το εργαστήριο ExportReady Master με θέμα: «Στρατηγικές και Πρακτικές Διείσ...

Κλείσιμο [X]