ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΜΑΘΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: 4Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12/07/2013

 

Την ανάγκη των τμημάτων πωλήσεων να αυξήσουν τις γνωστικές τους ικανότητες, να ανακαλύψουν και να σχεδιάσουν λύσεις αλλά και την επιτακτική ανάγκη να δράσουν σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που αλλάζει διαρκών, ανέδειξε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων το οποίο πραγματοποιήθηκε στις προχθές  στην Αθήνα.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ) και τα δύο κορυφαία επιστημονικά εργαστήρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου: του ALARM το οποίο διευθύνει ο Γεώργιος Αυλωνίτης και ELTRUN το οποίο διευθύνει ο Γεώργιος Δουκίδης. Το σλόγκαν του συνεδρίου ήταν ‘Μάθε, αποφάσισε, δράσε τώρα’ και αναφερόταν, προφανώς, στις κινήσεις που πρέπει να επιτελεί ένα σύγχρονο τμήμα πωλήσεων.

Ο Αντώνης Μακρής, πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ στην εναρκτήρια ομιλία του προσπάθησε να τονώσει το ηθικό των εκατοντάδων στελεχών από τμήμα πωλήσεων που παρακολούθησαν το συνέδριο· το χρειάζονταν κάτι τέτοιο ειδικά αυτό το διάστημα. Άλλωστε, θερμοί για το ανθρώπινο δυναμικό του κλάδου ήταν και οι υπόλοιποι ομιλητές της ημερίδας. «Όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπιστήκαμε λίγο ως πολύ ως …παρασιτικό επάγγελμα, μας έλεγαν ότι κλωθογυρίζουμε τα χρήματα που παράγουν κάποιοι άλλοι. Κι όμως, η διέξοδος από την κρίση θα προέλθει από εμάς, από τις δυνάμεις της αγοράς. Γι΄ αυτό βάζουμε τα πόδια στους ώμους και τρέχουμε» είπε με ένταση ο Αντ. Μακρής.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γεώργιος Αυλωνίτης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επικεφαλής του εργαστηρίου ALARM υποστήριξε στο δικό του χαιρετισμό ότι «marketing και πωλήσεις είναι δίδυμα αδέρφια που προσπαθούν, εξίσου κι από κοινού, να βοηθήσουν την εταιρεία. Πίσω από τις πωλήσεις υπάρχει μεγάλη επιστημονική γνώση».

Ως εκπαιδευτικός ο Γ. Αυλωνίτης ήταν ιδιαίτερα αυστηρός με όσους παραμελούν την εκπαίδευσή τους, θεωρώντας πως με τις δυνάμεις της εμπειρίας και μόνο μπορούν να ανταπεξέλθουν στον εξελισσόμενο κόσμο των επιχειρήσεων. «Δεν υπάρχει δικηγόρος που να μην μελετάει συνεχώς τη νέα νομολογία, δεν υπάρχει μηχανικός ή γιατρός που να μην ενημερώνεται για τις επιστημονικές ανακαλύψεις και εξελίξεις στην επιστήμη του και το επάγγελμά του. Για τον πωλητή όμως, μόλις πάρει το πτυχίο του η εκπαίδευση και η ενημέρωση σταματάει και βασίζεται μόνο στην εμπειρία του».

Διαβάστε περισσότερο στο τεύχος Ιουλίου- Αυγούστου του περιοδικού Logistics & Management

Φωτογραφία: Κορνήλιος Σαραντίογλου

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DHL EXPRESS: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΕΝΤΡΟ LOGISTICS

Ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλονίκης ως διεθνούς εμπορικού κόμβου δίνει DHL Express η οποία ξεκινά μία σημαντική επένδυση αναβαθμίζοντας την παρουσία της στο αεροδρόμιο «Μακ...

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΒΨ&L ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου το επίκαιρο επιχειρηματικό – επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Sustainable Energy in Supply Chain & Design for Packaging» που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση...

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΒΨ&L

Με ομιλία του κ. Νίκου Παπαθανάση, υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιου για θέματα Βιομηχανίας και Εμπορίου, θα ανοίξουν την ερχόμενη Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, οι εργασίες του επίκαιρου βιομηχ...

Κλείσιμο [X]