ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Η TOYOTA… ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27/03/2013

 

Στην Διεθνή Έκθεση CeMat, που πραγματοποιήθηκε στο Ανόβερο, συμμετείχε η Toyota Material Handling, προκειμένου να παρουσιάσει τα νέα της μηχανήματα και εφαρμογές για επιχειρηματικές λύσεις. Το γενικό θέμα της έκθεσης ήταν «Βιωσιμότητα στον τομέα Intralogistics».

Κατά την διάρκεια της διεθνούς έκθεσης, η Toyota Material Handling, είχε την δυνατότητα να επιδείξει για πρώτη φορά, τα νέα ανυψωτικά μηχανήματα για εφαρμογές συλλογής και αποθήκευσης παραγγελιών υψηλής πυκνότητας, σε συνδυασμό με τις αυτόματες λύσεις συλλογής παραγγελιών της εταιρίας. Στο πλαίσιο των πρωτοποριών που αφορούν τον άξονα των βιώσιμων τεχνολογιών, ο όμιλος Toyota, παρουσίασε την νέα σειρά υβριδικών περονοφόρων ανυψωτικών, με γενικό σλόγκαν “Υπεύθυνα Μαζί”.
Ο κ. Andrew Elliot, Executive Vise President Marketing της Toyota Material Handling Europe, επισήμανε: «Η πρόκληση που αντιμετωπίζει η βιομηχανία μας είναι η εύρεση της χρυσής τομής μεταξύ της προστασίας του περιβάλλοντος, της υποστήριξης της οικονομικής ανάπτυξης και της διατήρησης ενός ασφαλούς και υγιούς χώρου εργασίας.
Οι άνθρωποι της Toyota στην έκθεση CeMat, έστρεψαν την προσοχή τους σε τρεις θεματικούς άξονες:

Επιχειρηματική Ενδυνάμωση: Ο τομέας αυτός είναι επικεντρωμένος στην «Ενίσχυση της Επιχείρησης». Το βασικό στοιχείο είναι το σύστημα Toyota I Site. Αναλυτικά παρουσιάστηκε η συνεργασία των πελατών με την Toyota, με στόχο την ανάλυση των διαδικασιών τους, και την επίτευξη μετρήσιμων βελτιώσεων στους τομείς παραγωγικότητας και αξιοποίησης του στόλου καθώς και στην μείωση του κόστους. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν και τα οικονομικά οφέλη των υπηρεσιών σέρβις, μεταχειρισμένων ανυψωτικών και ενοικίασης της Toyota Material Handling.

Μοντέλο για την Ασφάλεια: Σε αυτή τη θεματική ενότητα δίνει ιδιαίτερη σημασία ο όμιλος Toyota. Με γνώμονα το σλόγκαν “Υπεύθυνα Μαζί”, παρουσιάστηκαν οι καινοτομίες σε θέματα ασφαλείας και καινοτομίας και παράλληλα η κοινωνικά ευαίσθητη προσέγγιση της εταιρίας. Στο πλαίσιο του σχεδίου για την ασφάλεια πραγματοποιήθηκε και μια επίδειξη του ασφαλούς χειρισμού των περονοφόρων μέσω προσομοιωτή, ενώ έγινε και επίδειξη της εφαρμογής Toyota SAS (σύστημα ενεργής ευστάθειας). Το «dojo» για την ασφάλεια, επικεντρώθηκε στην συμμετοχή της Toyota Material Handling, στην ευρωπαϊκή εκστρατεία για Ασφαλείς Εργασίες Συντήρησης(EU-OSHA), καθώς και στα οφέλη του συστήματος Toyota I Site για την ασφάλεια. Εν τω μεταξύ μέσω διαδραστικών προβολών παρουσιάστηκε η προσέγγιση του ομίλου για την ασφάλεια των χωρών εσωτερικά καθώς και σε συνεργασία με πελάτες και άλλους εξωτερικούς φορείς.

Υπεύθυνη Καινοτομία: Σε αυτόν τον άξονα παρουσιάστηκε από την Toyota η προσέγγιση της σε ότι αφορά εξελισσόμενα συστήματα ενέργειας στον κόσμο με παγκόσμια οπτική. Ο όμιλος Toyota Group είναι ευρέως αναγνωρισμένος για την ηγετική του θέση στις καινοτομίες και στις νέες τεχνολογίες ενέργειας, γεγονός που σημαίνει πως μπορεί να ανταποκριθεί και να προσαρμοστεί στα διαφορετικά συστήματα που επικρατούν σε διάφορες περιοχές στον κόσμο. Οι τεχνολογίες αυτές περιλαμβάνουν μπαταρίες ιόντων λιθίου, κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και υβριδικά συστήματα. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα οφέλη και οι αντισταθμίσεις μεταξύ των διαφορετικών συστημάτων ενέργειας. Η Toyota με πωλήσεις που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια υβριδικά οχήματα παγκοσμίως, είναι συνυφασμένη με την υβριδική τεχνολογία. «Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Toyota Material Handling είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στο όραμα μας για το μέλλον του material handling. Ενημερώθηκαν για τις μεθόδους συνεργασίες μας με τους πελάτες για μείωση του κόστους και μέγιστη αξιοποίηση των διαδικασιών material handling και logistics».

Γνώμονας ο Πελάτης
Η Toyota Material Handling, συνεργάζεται με τους πελάτες της κατανοώντας βασικά προβλήματα προσφέροντας λύσεις στις απαιτήσεις με νέα προϊόντα. Κύριος στόχος είναι η αύξηση της απόδοσης και η μείωση του κόστους. Για την Toyota, η μείωση του κόστους επιτυγχάνεται με τη χρήση συστημάτων χωρίς χειριστή.
Ο αυτοματισμός των διαδικασιών διαχείρισης αποτελεί μια ολοένα και πιο ελκυστική εναλλακτική για τις εταιρίες χάρη στις τεχνολογικές βελτιώσεις που μειώνουν το κόστος επένδυσης και αυξάνουν την ευελιξία, παρέχοντας παράλληλα καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού που συμμετέχει στις διαδικασίες αυτές. Εάν εξαλειφθεί η παραδοσιακή σπατάλη ωρών εργασίας κατά τη συλλογή παραγγελιών και οδήγηση οχημάτων προς και από τον χώρο αποστολής και φόρτιση μπαταριών, τότε μπορεί να επιτευχθεί αύξηση της παραγωγικότητας έως 40% σε πιλοτικές εγκαταστάσεις.
Ο Hans Larson επικεφαλής της ομάδας Logistics Solutions & Development της TMHE δήλωσε: «Η κύρια συνεισφορά του ανθρώπινου παράγοντα στη συλλογή παραγγελιών είναι ο εντοπισμός κα η συλλογή των σωστών εμπορευμάτων. Το να συνοδεύουν απλά οι εργαζόμενοι το ανυψωτικό όχημα σε μεγάλες αποστάσεις είναι σπατάλη του πολύτιμου ταλέντου του προσωπικού, ενώ διαθέτουμε την τεχνολογία που μπορεί να διεκπεραιώσει εύκολα αυτό τα στάδιο της διαδικασίας».

 

 

MANAGEMENT

SUPPLY CHAIN AWARDS 2020, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ EΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ, ΣΤΑ LOGISTICS ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Διανύοντας μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για τον κλάδο, τα Supply Chain Awards 2020 πρόκειται να αναδείξουν τους κορυφαίους της εφοδιαστικής αλυσίδας, των Logistics και των μεταφορών, για 5η χρονιά. Σ...

ON LINE ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ YES FORUM ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο 10ος διαδικτυακός ανοιχτός διάλογος του YES FORUM πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου, ολοκληρώνοντας έτσι, εν όψει του Αυγούστου, την πρωτοβουλία της ομάδας, η οποία «γεννήθηκε» το Μάρτιο, εξαιτίας ...

«GREECE MEETS GERMANY» ΣΤΗΝ 85Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γερμανικοί όμιλοι και θυγατρικές τους στην Ελλάδα, φορείς της παραγωγής και του εμπορίου καθώς και της ελληνογερμανικής συνεργασίας, υπουργεία και φορείς του γερμανικού Δημοσίου, μελετητικά και ερευνη...

Κλείσιμο [X]