ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ KUEHNE + NAGEL GROUP

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30/10/2013

 

Ο επιχειρηματικός γίγαντας  Kuehne + Nagel Group βελτίωσε τις οικονομικές επιδόσεις του το 9μηνο του 2013 σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα του 2012.

Κι αυτό  παρά την πτώση που καταγράφτηκε στο πιο δυνατό κομμάτι του που είναι οι θαλάσσιες μεταφορές. Τα κέρδη EBIT παρουσιάζονται αυξημένα κατά  6% τους πρώτους 9 μήνες του έτους. Οι συνολικές πωλήσεις του 9μήνου διαμορφώνονται στα 12,77 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά μόλις 1,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012, τα μεικτά κέρδη παρουσίασαν αύξηση 2,8% και ανήλθαν σε 3,81 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά μετά φόρων κέρδη ανήλθαν σε  360 εκατ. ευρώ.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στον τομέα των container, όπου οι χαμηλοί όγκοι έχουν ρίξει τους τζίρους όλων των εταιρειών. Παρόλα αυτά, η ύφεση για την εταιρεία φαίνεται πως κινείται με χαμηλότερους ρυθμούς. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, έχουν κερδηθεί μερίδια αγοράς στον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, ενώ η εταιρεία έχει αποφασίσει να μην ‘συμμετέχει’ στον έντονο ανταγωνισμό της γραμμής Ασίας- Ευρώπης.

Όσο αφορά στις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές, η εταιρεία αύξηση το τονάζ κατά 3,3% το 9μηνο του 2013, καταγράφοντας επιτυχίες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Αμερική και σε τομείς μάλιστα όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα. Το περιθώριο κέρδους στο aircargo της εταιρείας αυξήθηκε στο 21,5% κατά τη διάρκεια του 9μήνου.

Την ίδια στιγμή, θετικές ειδήσεις έρχονται από τα κεντρικά της εταιρείας. Η εταιρεία Johnson & Johnson Medical China, θυγατρική του αμερικανικών συμφερόντων πολυεθνικού  ομίλου, ανέθεσε στην Kuehne + Nagel το συμβόλαιο της διαχείρισης αποθηκών για τις ιατρικές συσκευές της. Για το λόγο αυτό η εταιρεία logistics δημιούργησε μια νέα εγκατάσταση κοντά στο αεροδρόμιο Πουνντόγκ της Σαγκάης, έκτασης 25.000 τ.μ. Εκεί θα δημιουργηθούν συγκεκριμένες αποθηκευτικές ζώνες 15-25 βαθμών Κελσίου, 2-8ο Κ και -22 μέχρι -18ο Κ, οι οποίες θα πληρούν όλα τα διεθνή στάνταρντ ασφάλειας κι ελέγχουν της θερμοκρασίας και της υγρασίας.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι με σκοπό την περεταίρω ενίσχυση της παρουσίας της στην Ασία και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγορών του Ειρηνικού, η πολυεθνική εταιρεία εγκαινίασε πρόσφατα ένα νέο, περιφερειακό, ολοκληρωμένο logistics center στη Σιγκαπούρη.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ «UPATRAS IQ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΕΒΠΕΔΕ

Σε μια εποχή, που ένα από τα κρίσιμα ζητούμενα για την αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα είναι η διασύνδεσή της με την έρευνα, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά το πρόγραμμα βιομηχανικών διδ...

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ “VERDE.TEC” 9 - 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 ΣΤΟ MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Την επανέναρξη της προετοιμασίας των εκθέσεων, των συνεδρίων και των εκδηλώσεών της, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την ασφάλεια, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» μετά και τ...

ΜΕΙΩΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ OPTIMUM

Αρνητική επίδραση της τρέχουσας πανδημίας σε κρίσιμους δείκτες, όπως οι πωλήσεις, η κερδοφορία αλλά και το ηθικό των εργαζομένων προβλέπουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα «Βαρ...

Κλείσιμο [X]