ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η LUFTHANSA ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ …ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30/10/2013

 

Σταθερή αύξηση ταξιδιωτών από την Ελλάδα προς Ευρώπη και Αμερική και αντίστροφα καταγράφει η Lufthansa τους τελευταίους μήνες, συμβάλλοντας στην αύξηση τουριστών στην Ελλάδα. Η Lufthansa καταγράφει επίσης διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για προορισμούς στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, όπου κατοικεί και εργάζεται μεγάλος αριθμός Ελλήνων. Παράλληλα, για πρώτη φορά σημειώνεται σημαντική αύξηση των επιβατών από τη Βόρεια Αμερική, δίνοντας θετικά σημάδια για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

Την ίδια στιγμή, η δεύτερη μεγαλύτερη σε μεταφορικό έργο εταιρεία στην Ελλάδα, επιμένει ελληνικά,  προσφέροντας σχεδόν 100 πτήσεις την εβδομάδα από/προς τη χώρα μας, ενώ συνεχίζει να επενδύει σε πρωτοπόρες υπηρεσίες, σε σύγχρονο στόλο και άλλες παροχές προς το επιβατικό κοινό. Τέλος, ο όμιλος στη Γερμανία πραγματοποιεί γιγαντιαίες επενδύσεις σε υποδομές σε τουλάχιστον δύο μεγάλα αεροδρόμια, στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, οι οποίες θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ήδη ισχυρή θέση του· είναι ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος του κόσμου και διαθέτει το μεγαλύτερο τεχνολογικό επιτελείο.

Αυτά ήταν μερικά από τα κύρια σημεία στα οποία στάθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες Τρίτη στην Αθήνα ο Jens Bischof, Εμπορικός Διευθυντής της Lufthansa Passenger Airlines. «Η ανταπόκριση στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών μας είναι ένα διαρκές στοίχημα που η Lufthansa έχει αναλάβει με επιτυχία. Ωστόσο, η Lufthansa γνωρίζει ότι τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς ισχυρούς συνεργάτες και μακροχρόνιες συνεργασίες, που αποφέρουν σταθερά και καρποφόρα αποτελέσματα. Μεταξύ των πλέον πολύτιμων συνεργατών της, η Ελλάδα έχει αποδειχθεί ένας αξιόπιστος και ισχυρός σύμμαχος, ακόμη και σε εποχές μεγάλων προκλήσεων», δήλωσε ο Jens Bischof.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η  Lufthansa εμπλούτισε τις υπηρεσίες εδάφους στη Lufthansa Business Lounge στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ‘Ελ. Βενιζέλος’, για τους πελάτες Business Class αλλά και τους Frequent Travelers του προγράμματος Miles & More, προσθέτοντας εμπειρίες οινογευσίας αλλά και εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα, ως «γευστικό αποχαιρετισμό» από την Ελλάδα. Επιπλέον, μια νέα συνεργασία παρουσιάστηκε στη χθεσινή εκδήλωση: από τον Οκτώβριο του 2013, τα Φυσικά Προϊόντα Korres θα ‘απογειώνονται’ με τη Lufthansa,  αναδεικνύοντας τη  δυναμική ανάπτυξη των ελληνικών προϊόντων ανά την υφήλιο, προσεγγίζοντας παράλληλα νέους καταναλωτές και καινούριες αγορές.

Ρίχνουν χρήματα οι Γερμανοί

Εκείνο που εντυπωσίασε στην παρουσίαση του Γερμανού στελέχους της Lufthansa ήταν τα τεράστια ποσά που επενδύει η εταιρεία, τόσο στην ανανέωση του στόλου της - περίπου το 10% των σκαφών ανανεώνεται κάθε χρόνο για να παραμένει ‘νεανικός’ ο στόλος - όσο και στις επίγειες υποδομές. Ούτε λίγο ούτε πολύ η εταιρεία έχει παραγγείλει και θα λάβει μέχρι το 2025 περίπου 300 νέα σκάφη, τα περισσότερα από τα οποία είναι σύγχρονης φιλοπεριβαλλοντικής τεχνολογίας και ενεργειακά αποδοτικά.

Η συνολική επένδυση του Ομίλου Lufthansa ανέρχεται σε 14 δισ. ευρώ και είναι η μεγαλύτερη ενιαία επένδυση ιδιωτικού τομέα στην ιστορία της γερμανικής βιομηχανίας. Εκτός από τον εκσυγχρονισμό του στόλου, η επένδυση αυτή θα διασφαλίσει περίπου 13.000 θέσεις εργασίας στον Όμιλο Lufthansa καθώς και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε συνεργάτες και άλλους προμηθευτές.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ VIOLETA BULC

Το ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς αγαθών και στην ενίσχυση των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν αυτόν το ρόλο, υπογράμμισε ο Υπου...

ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Σπάζοντας το όριο των 5 εκατ. TEU, ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά έρχεται πολύ κοντά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων....

ΣΕΒ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από επιχειρήσεις – μέλη του, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ (Τετάρτη, 30/10/2019), το εργαστήριο ExportReady Master με θέμα: «Στρατηγικές και Πρακτικές Διείσ...

Κλείσιμο [X]