ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

O GS1 …ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣΕ- ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 07/11/2013

 

O GS1 Association Greece, ο μοναδικός εξουσιοδοτημένος φορέας στην Ελλάδα για την έκδοση και διαχείριση GS1 κωδικών barcodes, γιόρτασε τα 40 χρόνια παρουσίας του GS1 στο παγκόσμιο εμπόριο. Στο πλαίσιο αυτό, ο GS1 Association Greece ήταν συνδιοργανωτής του Standards Money Conference 2013, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο εορτασμός αυτός σηματοδότησε τη συμπλήρωση 40 ετών, όπου πρωτοπόρες επιχειρήσεις επέλεξαν το «GS1 barcode» ως το μοναδικό πρότυπο αναγνώρισης προϊόντων, και απετέλεσε μια υπενθύμιση των αξιών που προωθεί ο GS1 στο παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ειδικά προσκεκλημένοι του GS1 στο Συνέδριο ήταν οι Malcolm Bowden, πρόεδρος  GS1 Global Solutions και Eric Larsen, στέλεχος της Mc Kinsey & Co.

Ο Malcolm Bowden στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο παρελθόν και το παρόν του GS1 μέσα από τη διαδρομή των 40 ετών παρουσίας του στο παγκόσμιο εμπόριο, αλλά και τα μελλοντικά στρατηγικά πλάνα του Οργανισμού, και δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ένας μοναδικός οργανισμός που δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο και εξυπηρετούμε περισσότερες από ένα εκατ. επιχειρήσεις-μέλη, που πραγματοποιούν πάνω από 6 δισ. συναλλαγές την ημέρα σε 150 χώρες Συνεργαζόμενοι με εμπορικούς, βιομηχανικούς, τεχνολογικούς αλλά και κυβερνητικούς φορείς  κατανοούμε τις επιχειρηματικές τους ανάγκες  και  τους βοηθούμε να ανταποκριθούν  σε αυτές  μέσα από την υιοθέτηση και  την εφαρμογή των παγκόσμιων προτύπων GS1».

Η Μαρία Κόντου, πρόεδρος του GS1 Association Greece, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στο Συνέδριο, τόνισε: «Τα Διεθνή Πρότυπα GS1, αποτελούν την κοινή γλώσσα του παγκόσμιου επιχειρείν.  Στόχος μας είναι  η υιοθέτησή τους από  όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους και στη χώρα μας,  ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις  να είναι σε  θέση να απαντούν στις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις και απαιτήσεις, χωρίς βέβαια να χάνουν την παραδοσιακή τους ταυτότητα».

Εικονικό supermarket

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο,  είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία ενός εικονικού supermarket και διαδραστικά να διαπιστώσουν το μεγάλο εύρος πληροφόρησης που παρέχει η νέα συμβολογία GS1 DataBar και τις δυνατότητες που παρέχονται στους καταναλωτές με τη συμβολογία GS1 QR Code, ακόμη και με τη χρήση των κινητών τους τηλεφώνων. Eντύπωση επίσης προκάλεσε η εφαρμογή της συμβολογίας GS1 DataMatrix σε φαρμακευτικά προϊόντα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που δίνει τη δυνατότητα απεικόνισης πολλών πληροφοριών σε εξαιρετικά περιορισμένη επιφάνεια και επιτρέπει καινοτόμες διαδικασίες περίθαλψης, όπως το bedside scanning.

Διαβάστε στο επόμενο τεύχος του Logistics & Management παραλειπόμενα από το συνέδριο και δηλώσεις του Malcolm Bowden για τις τάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΙΜΕ

Απεβίωσε αιφνιδίως ο Σταύρος Δρακονταειδής, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος....

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ Η ΕΚΘΕΣΗ “ELEC.TEC”

Οι διεθνείς τάσεις στο ηλεκτρολογικό υλικό, στον φωτισμό, στα συστήματα ασφαλείας και σε όλες τις συναφείς κατηγορίες παρουσιάζονται μαζί με λύσεις έξυπνης δικτύωσης σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρο...

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ "VERDE.TEC"

Ικανοποιήθηκε το αίτημα της αγοράς αλλά και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής της 3ης διεθνούς έκθεσης “Verde.tec” λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών. ...

Κλείσιμο [X]