ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ LOGISTICS / SUPPLY CHAIN 25- 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08/11/2013

 

Εκπαιδευτική εβδομάδα Logistics / Supply Chain με θέμα ‘Performance management in supply chain / logistics’ (μέτρηση, αξιολόγηση, βελτίωση της απόδοσης της εφοδιαστικής αλυσίδας) διοργανώνει από τη Δευτέρα 25 έως την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και ώρες από 17:00 – 22:00 η εταιρεία INFOLAB στο Μαρούσι.  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μεσαία και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας / Logistics και επιδοτείται από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ.

Οι εισηγητές του προγράμματος, Δημήτρης Παπασωτηρίου και Μαριάννα Καλκαβούρα, ειδικοί σε θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας / logistics και διαχείρισης της απόδοσης, θα παρουσιάσουν  εφαρμοσμένες μεθοδολογίες και πρακτικές, με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας των επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η 17η εβδομάδα εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics η οποία διεξάγεται σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Λεμεσσό – Λευκωσία και την έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 400 στελέχη επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα ανά ημέρα

Δευτέρα 25/11:  Το πρόγραμμα ξεκινάει με εστίαση στις πρακτικές διοίκησης του προσωπικού της εφοδιαστικής αλυσίδας, με στόχο την αποτελεσματική λειτουργική οργάνωση, την προσαρμογή των εργαζομένων σε νέες πολλαπλές απαιτήσεις και την επιτυχή άσκηση του διευθυντικού ρόλου. Θα αναλυθούν θέματα επιμερισμού των ρόλων, αποτελεσματικότερου προγραμματισμού και ελέγχου  των καθημερινών εργασιών, βελτίωσης της εσωτερικής επικοινωνίας και του  χειρισμού παραπόνων, της δημιουργίας κουλτούρας ομάδας καθώς και της πρόληψης – διαχείρισης των συγκρούσεων στην καθημερινή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας / logistics.

Τρίτη 26/11: Η δεύτερη ημέρα εστιάζει στη βελτίωση της απόδοσης του προσωπικού. Η αρχή γίνεται με τις μετρήσεις της ατομικής επίδοσης, την αποτελεσματική στοχοθέτηση και την επίτευξη αποτελεσμάτων μέσα από τη διοίκηση ομάδων - ανθρώπων. Την ενότητα αυτή θα απασχολήσουν θέματα όπως: συστήματα αξιολόγησης και κριτήρια για την  ατομική απόδοση, μεθοδολογία αναγνώρισης των παραγόντων που επηρεάζουν την απόδοση του προσωπικού – ενδοτμηματικά & διατμηματικά, αποτελεσματική στοχοθέτηση ανά θέση εργασίας (τομείς: προμηθειών, αποθήκης, διανομής, after sales services κ.α.), παρακίνηση προσωπικού και ο ρόλος του προϊσταμένου.

Τετάρτη 27/11: Την τρίτη ημέρα αναλύεται η μεθοδολογία ‘’κατασκευής’’ συστήματος μέτρησης, αξιολόγησης και βελτίωσης της λειτουργίας των προμηθειών και της διαχείρισης των αποθεμάτων με σκοπό τη μείωσή τους και την αύξηση της ρευστότητας. Ειδικές αναφορές θα γίνουν για τη συνολική μέτρηση της απόδοσης προμηθειών και αποθεμάτων, σύνθετης ταξινόμησης των αποθεμάτων, σύνδεσης των αποθεμάτων με services levels, χάραξης νέας στρατηγικής για τα αποθέματα. Θα παρουσιαστούν μια σειρά από δείκτες που μπορούν με τη βοήθεια της πληροφορικής να οδηγήσουν στη λήψη επικερδών αποφάσεων.

Πέμπτη 28/11: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη διαχείριση της απόδοσης στη λειτουργία της αποθήκης και της διανομής με αναφορά συγκεκριμένων παραδειγμάτων. Θέματα όπως ο εντοπισμός των περιθωρίων βελτίωσης, η μείωση του κόστους, ο σχεδιασμός και η εκμετάλευση  δεικτών μέτρησης κατά διοικητικό επίπεδο και κατά διαδικασία, η στοχοθέτηση των δεικτών μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της απόδοσης, συνθέτουν ένα σύγχρονο πλαίσιο λήψης διοικητικών αποφάσεων στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας / Logistics.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο: 2114057737 . Δείτε περισσότερα στο  www.infolab.gr

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

OΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ SMART CITIES ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ 3ΗΣ “VERDE.TEC”

Δυναμικές συμμετοχές από επιχειρήσεις, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφέρειες, δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ιδέες και λύσεις για τη δημιουργία «έ...

ΑΥΞΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΚΤΑΜΗΝΟ 2018, ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τις εμπορευματικές συναλλαγές το πρώτο οκτάμηνο του 2018, όπου καταγράφεται αύξηση των εξαγωγών κατά 17,6% και των εισαγωγών κατά 9%, με...

ΣΕΒΕ: ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ

Στη μετονομασία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) σε Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (και στην αγγλική γλώσσα «GREEK EXPORTERS’ ASSOCIATION») προχώρησε η διοίκηση του Συνδέσμου, ...

Κλείσιμο [X]