ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

350 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ …ΚΟΛΛΗΣΕΙ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 13/11/2013

 

Χρηματοδοτικές συμβάσεις υπέγραψαν στις 11 Νοεμβρίου,  από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων  ο αρμόδιος για την Ελλάδα αντιπρόεδρος της τράπεζας  Mihai Tanasescu, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όσον αφορά μεγάλα έργα αυτοκινητόδρομων στη χώρα μας.

Το δάνειο της ΕΤΕπ θα στηρίξει οικονομικές υποχρεώσεις του κράτους όσον αφορά τον κύριο άξονα μεταφορών της χώρας (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη), ο οποίος ανήκει στα διευρωπαϊκά δίκτυα προτεραιότητας. Το δάνειο θα χρηματοδοτήσει την  κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων μήκους 239 χλμ. και μικρότερα έργα αναβάθμισης υφιστάμενων αυτοκινητοδρόμων σε μήκος 434 χλμ. πάνω σε αυτόν τον κύριο άξονα.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που ακολούθησε την υπογραφή των συμβάσεων, «η στήριξη της ΕΤΕπ προς το πρόγραμμα ελληνικών αυτοκινητοδρόμων αποτελεί την πρώτη απτή ενέργεια εκ μέρους ενός χρηματοπιστωτικού οργανισμού για την επανεκκίνηση κατασκευαστικών έργων τα οποία, λόγω της σημαντικής συμβολής τους στην απασχόληση και στην αύξηση του ΑΕΠ, έχουν ιδιαίτερη σημασία για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας».

Θα πρέπει να επισημάνουμε εδώ ότι είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ανακοινώνονται θετικές ειδήσεις για τους αυτοκινητόδρομους που έχουν ‘κολλήσει’ λόγω κρίσης κι όλοι ελπίζουν πως αυτή τη φορά τα εργοτάξια θα ‘ανάψουν’ και πάλι.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

EUROLOG 2019: ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ Ο MANAGER ΚΑΙ ΤΟ PROJECT ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ILME

Στο επίσημο δείπνο του 25ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου “EUROLOG 2019”, το ILME απένειμε τα βραβεία «Μέγας Αλέξανδρος» και «Γ. Κονετάς», καθώς και τις πιστοποιήσεις ELA σε 13 νέα στελέχη της Εφοδιαστικής Αλυ...

EUROLOG 2019: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

Με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρεμβάσεις και προτάσεις ολοκληρώθηκε το 25ο διεθνές συνέδριο Eurolog19 που φέτος διοργάνωσε στην Αθήνα, 3-4 Απριλίου, ο ELA (European Logistics Association) σε συνερ...

Κλείσιμο [X]