ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

350 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ …ΚΟΛΛΗΣΕΙ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 13/11/2013

 

Χρηματοδοτικές συμβάσεις υπέγραψαν στις 11 Νοεμβρίου,  από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων  ο αρμόδιος για την Ελλάδα αντιπρόεδρος της τράπεζας  Mihai Tanasescu, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όσον αφορά μεγάλα έργα αυτοκινητόδρομων στη χώρα μας.

Το δάνειο της ΕΤΕπ θα στηρίξει οικονομικές υποχρεώσεις του κράτους όσον αφορά τον κύριο άξονα μεταφορών της χώρας (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη), ο οποίος ανήκει στα διευρωπαϊκά δίκτυα προτεραιότητας. Το δάνειο θα χρηματοδοτήσει την  κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων μήκους 239 χλμ. και μικρότερα έργα αναβάθμισης υφιστάμενων αυτοκινητοδρόμων σε μήκος 434 χλμ. πάνω σε αυτόν τον κύριο άξονα.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που ακολούθησε την υπογραφή των συμβάσεων, «η στήριξη της ΕΤΕπ προς το πρόγραμμα ελληνικών αυτοκινητοδρόμων αποτελεί την πρώτη απτή ενέργεια εκ μέρους ενός χρηματοπιστωτικού οργανισμού για την επανεκκίνηση κατασκευαστικών έργων τα οποία, λόγω της σημαντικής συμβολής τους στην απασχόληση και στην αύξηση του ΑΕΠ, έχουν ιδιαίτερη σημασία για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας».

Θα πρέπει να επισημάνουμε εδώ ότι είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ανακοινώνονται θετικές ειδήσεις για τους αυτοκινητόδρομους που έχουν ‘κολλήσει’ λόγω κρίσης κι όλοι ελπίζουν πως αυτή τη φορά τα εργοτάξια θα ‘ανάψουν’ και πάλι.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΙΜΕ

Απεβίωσε αιφνιδίως ο Σταύρος Δρακονταειδής, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος....

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ Η ΕΚΘΕΣΗ “ELEC.TEC”

Οι διεθνείς τάσεις στο ηλεκτρολογικό υλικό, στον φωτισμό, στα συστήματα ασφαλείας και σε όλες τις συναφείς κατηγορίες παρουσιάζονται μαζί με λύσεις έξυπνης δικτύωσης σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρο...

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ "VERDE.TEC"

Ικανοποιήθηκε το αίτημα της αγοράς αλλά και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής της 3ης διεθνούς έκθεσης “Verde.tec” λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών. ...

Κλείσιμο [X]