ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗNΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ- Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ FORUM ΤΗΣ NAVIGATOR

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21/11/2013

 

Διεξήχθη χθες στο ξενοδοχείο Intercontinental παρουσία πολυάριθμου κοινού από το χώρο της ναυτιλίας το 12ο Shipping Decision Makers Forum που διοργανώνει ο όμιλος εταιρειών Navigators Shipping Consultants.

Το συνέδριο χαιρέτησε ένας γνώριμος του συνεδρίου  (από την εποχή που ήταν βουλευτής ακόμα…), ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι επαφές του υπουργείου με αξιωματούχους των διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Digi Move) για τα μεταφορικά θέματα, προκειμένου να συνταχθεί η επίσημη ατζέντα της ελληνικής Προεδρίας  της Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014. «Πρέπει να συνεργαστούμε με τον International Maritime Organization στην Ευρώπη, έτσι ώστε να πετύχουμε εναρμόνιση των νομοθεσιών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι νέοι κανονισμοί όμως και η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν θα πρέπει να κάνουν την πρόσβαση στα λιμάνια μας δυσχερή μιας και η Ευρώπη είναι μια μεγάλη αγορά με παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις» σχολίασε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Μ. Βαρβιτσιώτη, «παρόλο που υπάρχει και στη ναυτιλία κρίση, οι Έλληνες ιδιοκτήτες πλοίων διατηρούν  την κυρίαρχη θέση τους. Η Ελλάδα είναι Leader στην ναυτιλία και οι υπόλοιπες δυνάμεις οφείλουν να σέβονται τις προτεραιότητές μας, όπως εμείς σεβόμαστε τις προτεραιότητες των άλλων κρατών που είναι leaders σε άλλες βιομηχανίες» είπε με νόημα ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα logistics και τη θετική κατάληξη που είχαν οι διαπραγματεύσεις ΟΛΠ- COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας ξεκαθάρισε πως « για πρώτη φορά δεν θα κατηγορούμε τη θέση μας στον κόσμο για τα οικονομικά προβλήματά μας, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε τη θέση μας ως όπλο για την ανάπτυξή μας».

Όπως προέκυψε από το πάνελ των ομιλητών του Forum, τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης ναυτιλίας είναι τα νέα ναυτιλιακά καύσιμα και το slow streaming, η χρηματοδότηση της ναυπήγησης νέων βαποριών, η ασφάλεια του προσωπικού και η λειψανδρία στελεχών για τις ναυτιλιακές εταιρείας και τα πλοία.

Διαβάστε στο επόμενο τεύχος του Logistics & management συνέντευξη με τον Jeff Host, εμπορικό διευθυντή της Foss Maritime.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

OΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ SMART CITIES ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ 3ΗΣ “VERDE.TEC”

Δυναμικές συμμετοχές από επιχειρήσεις, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφέρειες, δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ιδέες και λύσεις για τη δημιουργία «έ...

ΑΥΞΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΚΤΑΜΗΝΟ 2018, ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τις εμπορευματικές συναλλαγές το πρώτο οκτάμηνο του 2018, όπου καταγράφεται αύξηση των εξαγωγών κατά 17,6% και των εισαγωγών κατά 9%, με...

ΣΕΒΕ: ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ

Στη μετονομασία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) σε Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (και στην αγγλική γλώσσα «GREEK EXPORTERS’ ASSOCIATION») προχώρησε η διοίκηση του Συνδέσμου, ...

Κλείσιμο [X]