ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης την Πέμπτη το βράδυ, στο δείπνο της EEL. Υποσχέθηκε νέο νόμο σε δύο μήνες.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ THE MALL ΤΟ 17Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ EEL- Ο K. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 29/11/2013

 

Το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics ξεκίνησε χθες βράδυ με το επίσημο δείπνο που παρέθεσε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος το διοικητικό συμβούλιο της EEL. Στο δείπνο παραβρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, οι καλεσμένοι ομιλητές,  προσωπικότητες των ελληνικών logistics, πανεπιστημιακοί, σύνεδροι κι εκπρόσωποι των media.

Ο πρόεδρος της EEL Σωτήρης Τριχάς. Οι προσπάθειές του πιάνουν τόπο…

Τους συνέδρους και τον υπουργό καλωσόρισε ο πρόεδρος της EEL Σωτήρης Τριχάς ο οποίος δήλωσε συγκινημένος διότι οι σκέψεις και οι αγώνες της Εταιρείας εδώ και αρκετά χρόνια αντιμετωπίζονται σήμερα από την πολιτεία με σοβαρότητα.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε συνοπτικά στις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα για την προώθηση των logistics και στάθηκε ιδιαίτερα σε ένα πολύ σημαντικό όσο και σημαδιακό γεγονός: λίγες ώρες πριν είχε δώσει στη δημοσιότητα το Σχέδιο Στρατηγικής για τα Logistics το οποίο εκπόνησε από κοινού με τη Μόνιμη Επιτροπή Logistics, ύστερα και από την Έκθεση για τα Ελληνικά Logistics την οποία παρουσίασε η Παγκόσμια Τράπεζα πριν από δύο εβδομάδες. Το Σχέδιο αυτό αναμένεται πως θα είναι ο ‘οδικός χάρτης’ για τη διαμόρφωση της νέας νομοθετικής παρέμβασης του υπουργείου η οποία αναμένεται εντός διμήνου.

Από το δείπνο που παρέθεσε το δ.σ. της EEL στον υπουργός Ανάπτυξης, σε καλεσμένους, συνέδρους και δημοσιογράφους.

«Με στοιχειώδη μέτρα μπορούμε να αυξήσουμε τη συμβολή των logistics στην εθνική οικονομία η οποία φτάνει μέχρι και τα 4,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Planning» είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας πως αυτό «δεν είναι υπερφιλόδοξος στόχος αλλά κάτι που δικαιολογεί η γεωγραφική θέση μας και το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο».

Από αριστερά ο πρόεδρος της EEL Σωτήρης Τριχάς, ο υπουργός ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο καθηγητής Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Logistics και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 θα έχει κατατεθεί το σχέδιο νόμου για τις χρηματοδοτήσεις οι οποίες δεν θα αφορούν μόνο τα logistics αλλά διάφορες κατηγορίες επιχειρηματικής δραστηριότητας· τα logistics όμως έχουν περίοπτη θέση. Παράλληλα το υπουργείο θα προωθήσει ρυθμίσεις για το χαλάρωμα των τελωνιακών διατυπώσεων μέσω της εισαγωγής εφαρμογών πληροφορικής στα σύνορα ενώ επανέλαβε ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2014  θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα για διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τα logistics.

«Δεν θα δώσουμε χρήματα σε όλους  γιατί δεν έχει νόημα να είναι όλοι ‘λίγο ευχαριστημένοι’» διευκρίνισε ο υπουργός και ξεκαθάρισε ότι οι χρηματοδοτήσεις έχουν στόχο την πραγματική αναθέρμανση της οικονομίας κι όχι τον εντυπωσιασμό.

Ο κύριος κορμός του συνεδρίου θα αναπτυχθεί στις σημερινές συνεδρίες στο The Mall, στη Νερατζιώτισσα.

Ο Αθ. Ζηλιασκόπουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (αριστερά) και ο Jean- Francois Marteau, της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο οποίος παρουσίασε την πολιτική της World Bank για τα logistics, την Ευρώπη και την Ελλάδα ειδικότερα.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΕΘΝΗ “VERDE.TEC”

Χρηματοδοτικά εργαλεία και σύγχρονες τεχνολογίες περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών διαχείρισης των απορριμμάτων, την ανακύκλωση αλλά και των υδατικών πόρων φέρνει η 4η διεθνής έκ...

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ACMON

Από ανακοπή καρδιάς έφυγε αιφνιδιαστικά χθες μια ευγενική και σεμνή προσωπικότητα του κλάδου, ο Βασίλης Βαλιάνος, ο άνθρωπος που έδωσε το όραμα και την προοπτική της “Acmon Data”....

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗ “ELEC.TEC” ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

Κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς στηρίζουν την 3η διεθνή έκθεση “Elec.Tec” που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, στο MEC της Παιανίας. Η νέα διοργάνωση ξεπερνά κάθε πρ...

Κλείσιμο [X]