ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΜΕ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟ 9-ΜΗΝΟ Ο ΟΛΠ- ΑΥΞΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΙΡΟ ΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2012

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 29/11/2013

 

Αύξηση κατά 19,1% των κερδών του μετά από φόρους παρουσίασε στη χρήση του 9-μήνου 2013 ο ΟΛΠ  έναντι της αντίστοιχης περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2012.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 9,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους σε 8,1 εκατ. ευρώ, έναντι 6,8 εκατ. ευρώ του 2012. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο κύκλος εργασιών του Οργανισμού παρουσίασε μικρή αύξηση και ανήλθε σε 81,8 εκατ. ευρώ έναντι 81,7  εκατ. ευρώ το 2012. Τα λειτουργικά έξοδα  της περιόδου παρουσίασαν μείωση κατά 3,57% έναντι του 2012, ενώ η πραγματική μείωση του κόστους μισθοδοσίας ανήλθε στο 9,95%. Οι αναλώσεις υλικών και ανταλλακτικών μειώθηκαν κατά 7,03%, το ίδιο και οι αποσβέσεις κατά 4,94%.Τα χρηματικά διαθέσιμα του Οργανισμού ανήλθαν στα τέλη Σεπτεμβρίου  σε 22,9 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 56,1%.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος  του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης «παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στο χώρο των θαλασσίων μεταφορών, ο ΟΛΠ όπως είχε προβλεφθεί διανύει μία ακόμη κερδοφόρα χρήση, την τέταρτη συνεχή  κερδοφόρο χρήση μετά το 2009. Με έργα σε εξέλιξη 890 εκ. ευρώ προβλέπει αυξημένο κύκλο εργασιών και κέρδη για το 2013 και το 2014».

Πριν λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτιλιακής Τεχνολογίας  (ΕΛ. Ι.Ν. Τ.) ο Γ. Ανωμερίτης επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι η ευρωπαϊκή τάση, έτσι όπως καταγράφεται στους κόλπους του European Sea Port Organization, είναι να υπάρχουν σε όλα τα ευρωπαϊκά εμπορικά λιμάνια τουλάχιστον δύο πάροχοι υπηρεσιών, και ξεκαθάρισε πως έτσι θα πρέπει να παραμείνει η κατάσταση και στον Πειραιά.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα επιχειρείται από διάφορους κύκλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση να «νοθευτεί» η αρχή των δύο τουλάχιστον παρόχων σε κάθε εμπορικό λιμάνι με διάφορα ευκαιριακά προσχήματα.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DHL EXPRESS: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΕΝΤΡΟ LOGISTICS

Ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλονίκης ως διεθνούς εμπορικού κόμβου δίνει DHL Express η οποία ξεκινά μία σημαντική επένδυση αναβαθμίζοντας την παρουσία της στο αεροδρόμιο «Μακ...

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΒΨ&L ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου το επίκαιρο επιχειρηματικό – επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Sustainable Energy in Supply Chain & Design for Packaging» που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση...

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΒΨ&L

Με ομιλία του κ. Νίκου Παπαθανάση, υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιου για θέματα Βιομηχανίας και Εμπορίου, θα ανοίξουν την ερχόμενη Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, οι εργασίες του επίκαιρου βιομηχ...

Κλείσιμο [X]