ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Ο ΠΣΧΕΜ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 11/12/2013

 

Η αύξηση των τελών διοδίων σε ποσοστό 60% από την 1η Ιανουαρίου του 2014, υπήρξε γεγονός που αιφνιδίασε τον κλάδο των μεταφορών που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα από το ξέσπασμα της κρίσης.

«Η αύξηση αυτή μας αιφνιδίασε γιατί στη συνάντηση που είχαμε πρόσφατα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη, μας διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει σε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους να μειώσουν τα τέλη των διοδίων στα φορτηγά Δ.Χ. αφού η μείωση των διοδίων στα επαγγελματικά αυτοκίνητα μειώνει ταυτόχρονα και το κόστος των μεταφερόμενων προϊόντων και ωφελούνται άμεσα οι καταναλωτές» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν το Συνδικάτο Χερσαίων Μεταφορών και άλλες ομοσπονδίες φορτηγών δημόσιας χρήσης.

Όπως καταγγέλλουν οι εμβρόντητοι αυτοκινητιστές, όχι μόνο αύξηση δεν περίμεναν αλλά μείωση των τελών, όπως άλλωστε τους είχαν υποσχεθεί δημόσια στο παρελθόν  όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί (Ρέππας, Μαγκριώτης κ.ά.) αφού διαπίστωσαν ότι η αύξηση των τελών διοδίων σε ποσοστό …325% δεν ήταν δυνατόν να την αντέξουν οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. που κινούνται κάθε μέρα στο σύνολο της επικράτειας και αδυνατούν να καταβάλλουν τα τέλη διοδίων.

«Όμως στην Ελλάδα τις έννοιες των λέξεων όταν τις ανακοινώνουν οι Έλληνες πολιτικοί  πρέπει να τις διαβάζουμε αντίστροφα, αφού η λέξη ‘μείωση’ στην πράξη σημαίνει ‘αύξηση’ και η λέξη ‘διαβεβαίωση’ σημαίνει ‘εξαπάτηση’» αναφέρει πικρόχολα η ανακοίνωση των αυτοκινητιστών, οι οποίοι το τελευταίο που περίμεναν αυτό το διάστημα ήταν ένα ακόμα κόστος στο ήδη υψηλό κόστος της οδικής μεταφοράς.

Οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι δηλώνουν ότι εξαιτίας των διαφορετικών ερμηνειών που δίνουν οι πολιτικοί στις έννοιες έχουν χάσει τις δουλειές τους, προειδοποιούν ότι αν δεν μειωθούν τα τέλη διοδίων ο κλάδος θα ακινητοποιηθεί οριστικά.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ VIOLETA BULC

Το ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς αγαθών και στην ενίσχυση των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν αυτόν το ρόλο, υπογράμμισε ο Υπου...

ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Σπάζοντας το όριο των 5 εκατ. TEU, ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά έρχεται πολύ κοντά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων....

ΣΕΒ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από επιχειρήσεις – μέλη του, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ (Τετάρτη, 30/10/2019), το εργαστήριο ExportReady Master με θέμα: «Στρατηγικές και Πρακτικές Διείσ...