ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Η ORBIT COURIERS / FEDEX ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 11/12/2013

 

Ακολουθώντας την παγκόσμια δέσμευση της FedEx για λύσεις διακίνησης που σέβονται το περιβάλλον και μείωση των εκπομπών ρύπων που σχετίζονται με τις αποστολές, η Orbit Couriers προχώρησε στην ανανέωση του στόλου της στην Ελλάδα με τα νέα φορτηγάκια Mercedes Vito 113 dpi.

Η επένδυση αυτή, αφορά στο σύνολο του στόλου οχημάτων που χρησιμοποιούνται για παραλαβές και παραδόσεις της FedEx στην Ελλάδα.

«Η συνεχής υιοθέτηση προηγμένων, περιβαλλοντικά υπεύθυνων λύσεων είναι αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρείν, τόσο για την Orbit Couriers, όσο και για τη FedEx. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητήσαμε λύσεις που όχι μόνο θα συμβάλλουν στη μείωση των ρύπων, αλλά θα βοηθήσουν και στην εξοικονόμηση πόρων. Όταν έφτασε η στιγμή να επιλέξουμε, επενδύσαμε στο καλύτερο μοντέλο που είχε να προσφέρει η αγορά», δήλωσε σχετικά ο Δημήτρης Κατσαδάκης, αντιπρόεδρος της Orbit Couriers.

Τα νέα φορτηγάκια Mercedes Vito 113 dpi διαθέτουν νέους, πρωτοποριακούς κινητήρες και κιβώτια μείωσης των εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου, ενώ αποδίδουν καλύτερα από παλαιότερα μοντέλα. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές Euro 5 για την εκπομπή ρύπων. Η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί αισθητά ενώ οι περικοπές των εκπομπών CO2 αγγίζουν έως και το 15%.

Επιπλέον, τα φορτηγάκια συνδυάζουν το στυλ των επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes - Benz με την ευρωστία και την αξιοπιστία ενός επαγγελματικού οχήματος.

Θυμίζουμε ότι το 2008, η FedEx Corp έθεσε τον πρώτο -στην αγορά μεταφορών των ΗΠΑ- στόχο για αποτελεσματική διαχείριση των καυσίμων, με τη δέσμευση για βελτίωση της συνολικής απόδοσης των καυσίμων στο στόλο οχημάτων της FedEx Express παγκοσμίως κατά 20% έως το 2020, σε σχέση με την απόδοση του 2005. Λιγότερο από πέντε χρόνια μετά, η FedEx Express έχει ήδη ξεπεράσει το στόχο αυτό με ποσοστό πάνω από 22%  συνολικής βελτίωσης στην οικονομία καυσίμου για τα οχήματά της.

Την ίδια στιγμή, η Orbit Couriers έχει από το 2012 ολοκληρώσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευθύνης, με την ενσωμάτωση αερίου καυσίμου σε όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για τις ταχυμεταφορές της FedEx στην Ελλάδα και σήμερα συνεχίζει με τα νέα οχήματα που βρίσκονται ήδη στο δρόμο.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΡΟΥΣΗΣ «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS

Η ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS κατόπιν των εξελίξεων των τελευταίων ημερών σχετικά με τον κορωνοϊό (COVID -19), υλοποιεί Σχέδιο Δράσης προκειμένου να υποστηρίξει τους Επαγγελματίες της Εφοδια...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ VIOLETA BULC

Το ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς αγαθών και στην ενίσχυση των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν αυτόν το ρόλο, υπογράμμισε ο Υπου...

ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Σπάζοντας το όριο των 5 εκατ. TEU, ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά έρχεται πολύ κοντά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων....

Κλείσιμο [X]