ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Η ORBIT COURIERS / FEDEX ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 11/12/2013

 

Ακολουθώντας την παγκόσμια δέσμευση της FedEx για λύσεις διακίνησης που σέβονται το περιβάλλον και μείωση των εκπομπών ρύπων που σχετίζονται με τις αποστολές, η Orbit Couriers προχώρησε στην ανανέωση του στόλου της στην Ελλάδα με τα νέα φορτηγάκια Mercedes Vito 113 dpi.

Η επένδυση αυτή, αφορά στο σύνολο του στόλου οχημάτων που χρησιμοποιούνται για παραλαβές και παραδόσεις της FedEx στην Ελλάδα.

«Η συνεχής υιοθέτηση προηγμένων, περιβαλλοντικά υπεύθυνων λύσεων είναι αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρείν, τόσο για την Orbit Couriers, όσο και για τη FedEx. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητήσαμε λύσεις που όχι μόνο θα συμβάλλουν στη μείωση των ρύπων, αλλά θα βοηθήσουν και στην εξοικονόμηση πόρων. Όταν έφτασε η στιγμή να επιλέξουμε, επενδύσαμε στο καλύτερο μοντέλο που είχε να προσφέρει η αγορά», δήλωσε σχετικά ο Δημήτρης Κατσαδάκης, αντιπρόεδρος της Orbit Couriers.

Τα νέα φορτηγάκια Mercedes Vito 113 dpi διαθέτουν νέους, πρωτοποριακούς κινητήρες και κιβώτια μείωσης των εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου, ενώ αποδίδουν καλύτερα από παλαιότερα μοντέλα. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές Euro 5 για την εκπομπή ρύπων. Η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί αισθητά ενώ οι περικοπές των εκπομπών CO2 αγγίζουν έως και το 15%.

Επιπλέον, τα φορτηγάκια συνδυάζουν το στυλ των επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes - Benz με την ευρωστία και την αξιοπιστία ενός επαγγελματικού οχήματος.

Θυμίζουμε ότι το 2008, η FedEx Corp έθεσε τον πρώτο -στην αγορά μεταφορών των ΗΠΑ- στόχο για αποτελεσματική διαχείριση των καυσίμων, με τη δέσμευση για βελτίωση της συνολικής απόδοσης των καυσίμων στο στόλο οχημάτων της FedEx Express παγκοσμίως κατά 20% έως το 2020, σε σχέση με την απόδοση του 2005. Λιγότερο από πέντε χρόνια μετά, η FedEx Express έχει ήδη ξεπεράσει το στόχο αυτό με ποσοστό πάνω από 22%  συνολικής βελτίωσης στην οικονομία καυσίμου για τα οχήματά της.

Την ίδια στιγμή, η Orbit Couriers έχει από το 2012 ολοκληρώσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευθύνης, με την ενσωμάτωση αερίου καυσίμου σε όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για τις ταχυμεταφορές της FedEx στην Ελλάδα και σήμερα συνεχίζει με τα νέα οχήματα που βρίσκονται ήδη στο δρόμο.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ «UPATRAS IQ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΕΒΠΕΔΕ

Σε μια εποχή, που ένα από τα κρίσιμα ζητούμενα για την αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα είναι η διασύνδεσή της με την έρευνα, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά το πρόγραμμα βιομηχανικών διδ...

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ “VERDE.TEC” 9 - 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 ΣΤΟ MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Την επανέναρξη της προετοιμασίας των εκθέσεων, των συνεδρίων και των εκδηλώσεών της, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την ασφάλεια, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» μετά και τ...

ΜΕΙΩΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ OPTIMUM

Αρνητική επίδραση της τρέχουσας πανδημίας σε κρίσιμους δείκτες, όπως οι πωλήσεις, η κερδοφορία αλλά και το ηθικό των εργαζομένων προβλέπουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα «Βαρ...

Κλείσιμο [X]