ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

EΠΕΝΔΥΣΗ ΥΨΟΥΣ 150 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ HUB ΤΗΣ DHL ΣΤΗ ΛΕΙΨΙΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/12/2013

 

Η DHL Express, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα διπλασιάσει τη χωρητικότητα του κεντρικού ευρωπαϊκού hub της στη Λειψία της Γερμανίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η μελλοντική αύξηση του όγκου μεταφοράς. Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει 150 εκατ. ευρώ για την κατασκευή πρόσθετων εγκαταστάσεων αποθήκευσης, διαλογής και γραφείων με έκταση περίπου 44 000 τ.μ. Η εγκατάσταση ενός νέου συστήματος διαλογής αποστολών θα αυξήσει την ικανότητα διαχείρισης του hub κατά 50%, σε περισσότερες από 150. 000 αποστολές ανά ώρα. Οι εργασίες στις νέες εγκαταστάσεις θα ξεκινήσουν αυτό το μήνα, με τη νέα, διευρυμένη αποθήκη να αναμένεται να λειτουργήσει από το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Ο John Pearson, διευθύνων σύμβουλος, DHL Express Ευρώπης, δήλωσε σχετικά σχετικά: «Το ευρωπαϊκό μας hub στη Λειψία είναι ένα κρίσιμο μέρος των υποδομών μας στις ταχυμεταφορές και ένας από τους τρεις παγκόσμιους κόμβους που αποτελούν τη βάση του δικτύου της DHL. Από τότε που εγκατασταθήκαμε εδώ πριν από 5 χρόνια, υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω από τη δυνατότητα της DHL να βοηθήσει τους πελάτες στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο, να επεκταθούν και να αναπτυχθούν. Η επένδυση αυτή θα μας επιτρέψει να υποστηρίξουμε τη μελλοντική ανάπτυξη ανάπτυξης των πελατών μας, ενισχύοντας παράλληλα τόσο τις δυνατότητες των υπηρεσιών της DHL, όσο και την οικονομική συμβολή μας στη Λειψία και τη γύρω περιοχή».

Ο Robert Viegers, διευθύνων σύμβουλος, DHL Leipzig Hub GmbH, δήλωσε: «Η DHL έχει κρατήσει τις υποσχέσεις που έκανε όταν μεταφερθήκαμε στη Λειψία. Αυτή τη στιγμή απασχολούμε πάνω από 3500 άτομα στο hub και τα επίπεδα εξυπηρέτησής μας είναι υψηλότερα από ποτέ. Η επένδυση αυτή είναι δείγμα της εμπιστοσύνης που η DHL έχει στη Λειψία για την υποστήριξη της μελλοντικής ανάπτυξης των ταχυμεταφορών στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες σε όλους όσους μας εμπιστεύθηκαν και βοήθησαν στην ανάπτυξη του hub. Η δέσμευση των εργαζομένων μας, η στήριξη της περιοχής και η αφοσίωση των πελατών μας έχουν αποτελέσει καθοριστικούς παράγοντες για την ανάπτυξη του hub της Λειψίας».

Η επέκταση θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου αποθηκευτικού χώρου 40.000 τ.μ., διπλασιάζοντας ουσιαστικά την υπάρχουσα έκταση, καθώς και την εγκατάσταση ενός συστήματος χειρισμού υλικού. Θα προστεθεί, επίσης, ένας χώρος στάθμευσης για φορτηγά και περίπου 4 000 τ.μ  χώρου για γραφεία. Περίπου 400 επιπλέον θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από την επέκταση.

Ως μέρος του προγράμματος GoGreen της DHL, οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν επίσης περιβαλλοντικά φιλικές τεχνολογίες, ενισχύοντας τη δέσμευση που έχει κάνει η εταιρεία στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της. Με τη νέα αυτή επέκταση, το συνολικό ύψος της επένδυσης της DHL στο Hub στη Λειψία θα ανέρχεται μέχρι σήμερα σε πάνω από 510 εκατ. ευρώ.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΕΛ - OPTILOG ADVISORY SERVICES ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριό της συνδιοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Logistics με την OPTILOG Advisory Services, την Τρίτη 5 Μαΐου, από τις 17.00-18.30, με θέμα: «E-COMMERCE LOGISTICS: Lessons Learne...

H SARMED ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID-19

Η SARMED έχει καταφέρει σε αυτή την αναπάντεχη συγκυρία να υποστηρίζει απρόσκοπτα τους πελάτες της αναδεικνύοντας παράλληλα τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Η SARMED στηρίζει τους εργαζομένους της μ...

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΡΟΥΣΗΣ «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS

Η ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS κατόπιν των εξελίξεων των τελευταίων ημερών σχετικά με τον κορωνοϊό (COVID -19), υλοποιεί Σχέδιο Δράσης προκειμένου να υποστηρίξει τους Επαγγελματίες της Εφοδια...

Κλείσιμο [X]