ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΣΤΗΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 29/01/2014

 

Συνέντευξη στο Θανάση Αντωνίου

Ο Δημήτρης Μπάμπαλης, γενικός διευθυντής της εταιρείας Ιατρική Τεχνική, εταιρεία κατά 100% θυγατρική του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία ιατρικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού, απαντάει σε ερωτήσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα.

«Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της επιχείρησης, που βασικός της στόχος είναι να παραμείνει ανταγωνιστική και κερδοφόρα, παρέχοντας ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας» μας είπε ο Δημήτρης Μπάμπαλης, επικεφαλής της εταιρείας «Ιατρική Τεχνική» η οποία υποστηρίζει την εφοδιαστική αλυσίδα του «Ιατρικού». Ο ίδιος εκτιμάει ότι ο εφοδιασμός και η διακίνηση των υλικών αποτελεί σημαντικό τμήμα της νοσηλείας του ασθενούς και συμβάλλει στον κεντρικό έλεγχο και στη μείωση του λειτουργικού κόστους, δημιουργώντας την ανάλογη υπεραξία.

 L&M Πως προέκυψε η ανάγκη για τη δημιουργία μιας ειδικής εταιρείας;

Δημήτρης Μπάμπαλης Η ραγδαία ανάπτυξη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, από τη δεκαετία του ’90, δημιούργησε την ανάγκη ίδρυσης μιας θυγατρικής εταιρείας που θα αναλάμβανε τη διαχείριση του υγειονομικού υλικού σε Α’ φάση και τη δημιουργία και εφαρμογή διαδικασιών που θα διασφάλιζαν τον ομαλό εφοδιασμό των κλινικών του Ομίλου. Από τις αρχές του 2000, η ίδρυση νέων κλινικών και η ραγδαία ανάπτυξη της βιοϊατρικής τεχνολογίας επέβαλε την ανάληψη της διαχείρισης και των εμφυτεύσιμων υλικών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας και να διασφαλιστεί ότι τα διακινούμενα υλικά καλύπτουν τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας από τους πλέον σημαντικούς κατασκευαστικούς οίκους.

Είναι απαραίτητη η ύπαρξη αποθήκης μέσα στο νοσοκομείο;

Έχει διαπιστωθεί ότι η ύπαρξη αποθήκης μέσα στο νοσοκομείο παρέχει την απαραίτητη ευελιξία για τη διακίνηση των υλικών μέσα τις κλινικές. Από την άλλη πλευρά, πολλές φορές παρατηρείται ότι υπάρχει μία δυσκολία στο κόστος διαχείρισης των αποθεμάτων. Η ανάληψη της κεντρικής διαχείρισης των αποθηκών από την προμηθευτική εταιρεία του Ομίλου μας, με την εγκατάσταση των πιο σύγχρονων συστημάτων μηχανογράφησης, συμβάλλει στον έλεγχο του κόστους των αποθεμάτων, καθώς και στον απρόσκοπτο εφοδιασμό των κλινικών με υλικά. Η εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών outsourcing, θέτοντας αυστηρές προδιαγραφές στους προμηθευτές και στο σύγχρονο management των αποθεμάτων από ένα κέντρο αποφάσεων, επέτρεψαν τη σημαντικότατη μείωση του κόστους.

Υπάρχουν προϊόντα ειδικών θερμοκρασιών και πώς τα διαχειρίζεστε;

Τα υλικά ταξινομούνται σε αποστειρωμένα και μη. Όλα τα υλικά, εκτός των αντιδραστηρίων, θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος, προστατευμένα από τον ήλιο και την υγρασία, και να είναι κατάλληλα αποθηκευμένα έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η συσκευασία τους και η εσωτερική τους δομή. Τα αντιδραστήρια φυλάσσονται σε διαπιστευμένα ψυγεία συγκεκριμένων θερμοκρασιών. Οι εγκαταστάσεις μας ανταποκρίνονται στα αυστηρότερα κριτήρια αποθήκευσης και παρακολουθούνται στενά σύμφωνα με την πιστοποίηση ISO.

Ποιες είναι οι κινήσεις σας για τη μείωση του κόστους;

 Βασικός μας στόχος είναι επίτευξη στρατηγικών συμφωνιών με προμηθευτές που αναλαμβάνουν το κόστος αποθήκευσης και διανομής των βασικών εμφυτεύσιμων υλικών. Η μείωση του κόστους επιτυγχάνεται μέσω της πλήρους και αυτοματοποιημένης διαδικασίας εντολής αγοράς, διαχείρισης αποθήκης, παράδοσης υλικών και ανανέωσης αποθεμάτων.

Εμφανίστηκε σε σας το φαινόμενο των περισσότερων αλλά μικρότερων σε αριθμό τεμαχίων αποστολών;

 Με τη ραγδαία ανάπτυξη του Ομίλου, παρατηρήθηκε το φαινόμενο των επαναλαμβανόμενων παραγγελιών ιδίων υλικών μικρής αξίας. Η ανάληψη της κεντρικής διαχείρισης των αποθηκών από την εφοδιαστική εταιρεία του Ομίλου, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση του προγράμματος διαχείρισης μέγιστου και ελάχιστου αποθέματος crystal report, καθώς και η χρήση συστήματος γραμμωτών κωδικών, περιόρισαν το φαινόμενο αυτό.

Έχετε αξιοποιήσει την τεχνολογία RFID;

 Είναι η τεχνολογική εξέλιξη των γραμμωτών κωδικών και θα μας απασχολήσει τις επόμενες δεκαετίες, διότι θα συμβάλλει στη βελτίωση των διαδικασιών και στην ταχύτερη και ακριβέστερη αποστολή των προϊόντων. Στόχος μας είναι η μελλοντική αξιοποίηση της τεχνολογίας αυτής προκειμένου να πετύχουμε την καλύτερη διακίνηση και διαχείριση των φαρμάκων και σε δεύτερο χρόνο του υγειονομικού υλικού.

 

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

SOLUTIONS VΙ -ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ LOGISTICS ΤΗΣ ΒΌΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η επιτυχία των συνεδρίων SOLUTIONS συνεχίζεται και στη Θεσσαλονίκη. Το SOLUTIONS VI πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2019 στο Grand Palace Hotel. Διοργανώθηκε με αρτιότητα από το Supply Cha...

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ “GREEK GREEN AWARDS 2019”

Με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό χώρο, εκπροσώπους Επιμελητηρίων και κορυφαίων φορέων συνεδρίασε στα γραφεία της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος η επιτροπή αξιολόγησης υποψη...

Η MOBILE TECHNOLOGY ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ «ΕΞΥΠΝΕΣ» ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΡΑΦΙΟΥ SES IMAGOTAG

Συμβόλαιο εκπροσώπησης για Ελλάδα και Κύπρο με τον οίκο SES-imagotag που εξειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρονικών ετικετών ραφιού (ESL) και στο σχεδιασμό cloud πλατφόρμας διαχείρισής τους (ΙοΤ), υπέγρ...

Κλείσιμο [X]