ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Η ZETES

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 31/01/2014

 

Τριάντα χρόνια ζωής συμπλήρωσε η βελγική πολυεθνική εταιρεία Zetes, η οποία ιδρύθηκε ένα χρόνο αφότου ο γραμμωτός κώδικας έδωσε το έναυσμα για πρωτότυπες εξελίξεις στην αυτόματη ταυτοποίηση.

Ξεκινώντας με ελάχιστους υπαλλήλους, η Zetes ήταν η πρώτη που λάνσαρε τη συλλογή δεδομένων γραμμωτού κώδικα στην χώρα της, το Βέλγιο. Σήμερα, μετά από τρεις δεκαετίες ανάπτυξης και διαφοροποίησης των υπηρεσιών της, η εταιρεία απασχολεί πάνω από χίλιους ειδικούς σε 16 χώρες στην Ευρώπη, στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή.

Η Zetes παρέχει πρωτοποριακές λύσεις για τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας εισάγοντας την τεχνολογία φωνής, όπου εδώ και 10 χρόνια κατέχει ηγετική θέση στις λύσεις voice picking στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που ανέπτυξε λύση αποδεικτικού παράδοσης (proof of delivery) ,εισήγαγε την τεχνολογία ImageID στον τομέα των logistics και ενσωμάτωσε τα οφέλη του cloud computing στις υπηρεσίες και τα συστήματα της.

Σήμερα, είναι η μοναδική εταιρεία η οποία προσφέρει ένα σύνολο λύσεων που επιτρέπει την εφαρμογή της έννοιας της  συνεργατικής εφοδιαστικής αλυσίδας (collaborative supply chain), διασφαλίζοντας αποδοτικότητα και ιχνηλασιμότητα από το στάδιο της παραγωγής έως το κατάστημα λιανικής.

Από την ταυτοποίηση προϊόντων (Product ID), η εταιρεία διεύρυνε απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της στην ταυτοποίηση προσώπων (Peoples ID) και έγινε η πρώτη εταιρεία που διαχειρίστηκε ένα μεγάλης κλίμακας και εθνικής εμβέλειας έργο για τη δημιουργία ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Οι λύσεις ταυτοποίηση προσώπων  (People ID) παρέχουν υποστήριξη στις κυβερνήσεις μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης. Τέτοιες λύσεις  εφαρμόστηκαν πρόσφατα στην Γκάμπια με σταθμούς εγγραφής, συγκέντρωσης δεδομένων, μονάδα εξατομίκευσης στοιχείων για βιομετρικά διαβατήρια και σύντομα, με την εγκατάσταση της πρώτης ηλεκτρονικής πύλης στο αεροδρόμιο της Μπανζούλ.

«Είναι προφανές ότι από τη ίδρυση της το 1984, η Zetes βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας» αναφέρεται στο σχετιό δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε η εταιρεία. Σύμφωνα με αυτό, «η επιτυχία της βασίζεται στην εκτενή τεχνογνωσία, στις μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες, στις στρατηγικές κτήσεις και εξαγορές και στις συνεχείς επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης. Ως αποτέλεσμα, οι λύσεις της, ικανοποιούν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς, όπως την καταπολέμηση της παραποίησης, την ιχναλασιμότητα, το ηλεκτρονικό εμπόριο, την ανταγωνιστικότητα, την αποδοτικότητα, την υγεία των καταναλωτών και την προστασία των πολιτών. Σε συνδυασμό με ευέλικτα πακέτα υπηρεσιών, η Zetes συνεχίζει να κάνει κάθε πελάτη να αισθάνεται ήσυχος και κατά τη διάρκεια και μετά από την εκτέλεση των έργων του».

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ «VERDE.TEC»

Το πλαίσιο των χρηματοδοτικών λύσεων για τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων μέσω του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, από το βήμα του “Verde.tec Forum” όπο...

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ “GREEK GREEN AWARDS 2019”

Με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό χώρο, εκπροσώπους Επιμελητηρίων και κορυφαίων φορέων συνεδρίασε στα γραφεία της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος η επιτροπή αξιολόγησης υποψη...

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΒΥΕ ΚΑΙ ΔΕΥΑ

-Επιστήμονες, κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλάδου και επιχειρηματίες συμμετέχουν στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα του “Verde.tec Forum” που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019,...

Κλείσιμο [X]