ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ CONTAINERS- ΠΑΝΩ 14% ΤΟ 2013

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 31/01/2014

 

To 2013, τα μεγάλα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας στη Ρουμανία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γεωργία και τη Βουλγαρία  διαχειρίστηκαν συνολικά 2.637.000 TEUs, συμπεριλαμβανομένων και των κενών εμπορευματοκιβωτίων. Τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης καταγράφτηκαν στη Ρουμανία και την Ουκρανία. Η συνολική αύξηση στη Μαύρη Θάλασσα ξεπέρασε το 12%. Στην Ουκρανία η αύξηση έφτασε το 19,65% ενώ στη Ρουμανία άγγιξε το 14%. Τα συμπεράσματα ανήκουν στην εταιρεία Informall BG.

Οι εισαγωγές αποτελούν το 61,35% και οι εξαγωγές το 38.65%. Είναι εντυπωσιακό ότι οι εξαγωγές κατά το 2013 παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 19,3% και προέρχονται κυρίως από την Ουκρανία η οποία είδε τις εξαγωγές της να αυξάνονται κατά περίπου 50%- ένα γεγονός που ίσως εξηγεί το γιατί η χώρα βρίσκεται σε μια τόσο έντονη πολιτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία και προσπαθεί να ‘απογαλακτιστεί’ από το μεγάλο γείτονά της. Εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών, της τάξης του 23% πέτυχαν τα ρουμανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Τα πέντε μεγαλύτερα λιμάνια της περιοχής είναι η Κωνστάντσα (φωτογραφία) η Οδησσός το Novoroslesexport στη Ρωσία το Ilyichevsk στην Ουκρανία και το Poti στη Γεωργία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εταιρείες MSC, Maersk Line, ZIM and  CMA CGM αντιπροσωπεύουν το 63,35%  της συνολικής αγοράς. Όσο για τη νεοσύστατη συμμαχία  των G6 (συμμετέχουν οι Hapag Lloyd, OOCL, MOL, NYK, HMM και APL) αύξησε το μερίδιό της στα εμπορευματοκιβώτια από το 8,32%  στο 10,11% το 2013.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΙΜΕ

Απεβίωσε αιφνιδίως ο Σταύρος Δρακονταειδής, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος....

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ Η ΕΚΘΕΣΗ “ELEC.TEC”

Οι διεθνείς τάσεις στο ηλεκτρολογικό υλικό, στον φωτισμό, στα συστήματα ασφαλείας και σε όλες τις συναφείς κατηγορίες παρουσιάζονται μαζί με λύσεις έξυπνης δικτύωσης σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρο...

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ "VERDE.TEC"

Ικανοποιήθηκε το αίτημα της αγοράς αλλά και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής της 3ης διεθνούς έκθεσης “Verde.tec” λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών. ...

Κλείσιμο [X]