ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ CONTAINERS- ΠΑΝΩ 14% ΤΟ 2013

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 31/01/2014

 

To 2013, τα μεγάλα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας στη Ρουμανία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γεωργία και τη Βουλγαρία  διαχειρίστηκαν συνολικά 2.637.000 TEUs, συμπεριλαμβανομένων και των κενών εμπορευματοκιβωτίων. Τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης καταγράφτηκαν στη Ρουμανία και την Ουκρανία. Η συνολική αύξηση στη Μαύρη Θάλασσα ξεπέρασε το 12%. Στην Ουκρανία η αύξηση έφτασε το 19,65% ενώ στη Ρουμανία άγγιξε το 14%. Τα συμπεράσματα ανήκουν στην εταιρεία Informall BG.

Οι εισαγωγές αποτελούν το 61,35% και οι εξαγωγές το 38.65%. Είναι εντυπωσιακό ότι οι εξαγωγές κατά το 2013 παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 19,3% και προέρχονται κυρίως από την Ουκρανία η οποία είδε τις εξαγωγές της να αυξάνονται κατά περίπου 50%- ένα γεγονός που ίσως εξηγεί το γιατί η χώρα βρίσκεται σε μια τόσο έντονη πολιτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία και προσπαθεί να ‘απογαλακτιστεί’ από το μεγάλο γείτονά της. Εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών, της τάξης του 23% πέτυχαν τα ρουμανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Τα πέντε μεγαλύτερα λιμάνια της περιοχής είναι η Κωνστάντσα (φωτογραφία) η Οδησσός το Novoroslesexport στη Ρωσία το Ilyichevsk στην Ουκρανία και το Poti στη Γεωργία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εταιρείες MSC, Maersk Line, ZIM and  CMA CGM αντιπροσωπεύουν το 63,35%  της συνολικής αγοράς. Όσο για τη νεοσύστατη συμμαχία  των G6 (συμμετέχουν οι Hapag Lloyd, OOCL, MOL, NYK, HMM και APL) αύξησε το μερίδιό της στα εμπορευματοκιβώτια από το 8,32%  στο 10,11% το 2013.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

VERDE.TEC: ΕΡΧΕΤΑΙ Η 3Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Με δύο ισχυρές αιγίδες, του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας καθώς και της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος, αρχίζει η επικοινωνία για την 3η διεθνή έκθεση “Verde.tec” Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, η ...

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ LOGISTICS

Θετική επίδραση στην αγορά των Logistics αναμένεται να έχει η αύξηση κατά 2,6% του κύκλου εργασιών στο οργανωμένο λιανεμπόριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της IRI, παρά το γεγονός ότι περιμένει περαιτέρ...

ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ

Ο κ. Φέσσας έκανε αναφορά σε τρεις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανίων....

Κλείσιμο [X]