ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

DHL RESILIENCE360 - ΝΕΑ ΛΥΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΑ LOGISTICS

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 31/01/2014

 

Η DHL παρουσίασε πρόσφατα τη λύση DHL Resilience360. Πρόκειται για νέα λύση διαχείρισης κινδύνου, η οποία θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μετατρέψουν τις διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα τους και την αστάθεια των παγκόσμιων περιβαλλοντικών και κοινωνικο-πολιτικών συνθηκών σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, παρέχοντάς τους μια ολοκληρωμένη δυνατότητα ελέγχου των αλυσίδων εφοδιασμού τους και επίγνωση του κινδύνου σε πραγματικό χρόνο.

Με την υποστήριξη από τη λύση DHL Resilience360, οι πελάτες μπορούν να αποφύγουν τη παύση της παραγωγής και τις απώλειες πωλήσεων μέσω του επαναπροσανατολισμού των πόρων και υιοθετώντας εναλλακτικές στρατηγικές, σε περίπτωση ύπαρξης διακοπής. Με αυτό τον τρόπο στηρίζεται σημαντικά η χρηματοπιστωτική σταθερότητά τους και κερδίζονται ενδεχομένως  πωλήσεις και μερίδιο αγοράς από τους ανταγωνιστές τους .

Η λύση DHL Resilience360 παρουσιάζεται, καθώς ευρήματα της έκθεσης «Η Ανθεκτική Εφοδιαστική Αλυσίδα», μια νέα έκθεση από τη Lisa Harrington, Πρόεδρο του Ομίλου lharrington LLC, αποκαλύπτΕΙ ότι οι εταιρείες κινδυνεύουν από σημαντικές βλάβες στην επιχειρηματική δραστηριότητά τους, αν δεν αναπτύξουν την ανθεκτικότητα - και όχι μόνο τη διαχείριση των κινδύνων - στις αλυσίδες εφοδιασμού τους, ώστε να αντιμετωπίσουν και να ανταποκριθούν στις τάσεις που καθοδηγούν και διαμορφώνουν το διεθνές εμπόριο.

Ο Bill Meahl, Chief Commercial Officer της DHL, δηλώνει: «Κατανοούμε ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού είναι η ψυχή των επιχειρήσεων των πελατών μας και δημιουργούμε λύσεις όπως η DHL Resilience360, προκειμένου να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις και να προβλέψουν το αύριο. Δεν μπορείτε να εξαλείψετε τους κινδύνους ή να τους αποτρέψετε από το να συμβούν, αλλά μπορείτε να τους διαχειριστείτε για να βοηθήσετε στην ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων  που θα έχουν στην επιχείρησή σας. Με τα κατάλληλα εργαλεία, μπορείτε ακόμη και να επωφεληθείτε από τις διακοπές και τις συγκυρίες, έχοντας τα σωστά μέτρα για να ανταποκριθείτε γρήγορα και αποτελεσματικά όταν οι ανταγωνιστές σας αδυνατούν να το κάνουν.»

Η λύση DHL Resilience360 θα επιτρέψει στους πελάτες να αξιολογήσουν κρίσιμα σημεία των αλυσίδων εφοδιασμού τους, να τα απεικονίσουν και να αναπτύξουν ένα προφίλ κινδύνου για την έναρξη πιθανών δραστηριοτήτων αποφυγής του κινδύνου. Το εργαλείο συνδέει πληροφορίες σχετικά με φυσικές καταστροφές, κλοπές, γεωπολιτικούς και άλλους κινδύνους, με την παγκόσμια παραγωγή και το αποτύπωμα διανομής του πελάτη και καθορίζεται με βάση τις τέσσερις κρίσιμες πτυχές των κινδύνων της εφοδιαστικής αλυσίδας – τις λειτουργίες, τους γενικούς κινδύνους, τους κινδύνους κοινωνικο-πολιτικών παραγόντων και φυσικών καταστροφών. Έχοντας χαρτογραφήσει ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού του πελάτη, το εργαλείο παρέχει σε πραγματικό χρόνο την γνώση των κινδύνων, δουλεύοντας με συνεργάτες για να παρέχει επιλογές για την άμεση αποκατάσταση.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ «VERDE.TEC»

Το πλαίσιο των χρηματοδοτικών λύσεων για τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων μέσω του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, από το βήμα του “Verde.tec Forum” όπο...

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ “GREEK GREEN AWARDS 2019”

Με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό χώρο, εκπροσώπους Επιμελητηρίων και κορυφαίων φορέων συνεδρίασε στα γραφεία της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος η επιτροπή αξιολόγησης υποψη...

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΒΥΕ ΚΑΙ ΔΕΥΑ

-Επιστήμονες, κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλάδου και επιχειρηματίες συμμετέχουν στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα του “Verde.tec Forum” που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019,...

Κλείσιμο [X]