ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΝΕΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ OCR ΣΤΑ ΦΟΡΗΤΑ ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ MOBILE TECHNOLOGY

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/02/2014

 

Η Mobile Technology  προσφέρει νέες, υψηλού επιπέδου δυνατότητες στους χρήστες επαγγελματικών φορητών τερματικών με  την εφαρμογή OCR. Η εφαρμογή OCR (Optical Character Recognition) δίνει τη δυνατότητα  οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων και μετατροπής εγγράφων σε κείμενο ηλεκτρονικής μορφής.  Πρόκειται για add on εφαρμογή που μπορεί να εγκατασταθεί στα φορητά τερματικά που διαθέτουν imager ή κάμερα. Η εφαρμογή OCR  περιλαμβάνει πλήρες SDK ( Software Development Kit)  ώστε να ενσωματώνεται σε οποιαδήποτε custom εφαρμογή.

 Με τη χρήση κάμερας ή imager  που υπάρχει στο τερματικό, γίνεται λήψη φωτογραφίας του εγγράφου το οποίο στη συνέχεια, μέσω του OCR, μετατρέπεται σε ηλεκτρονικό κείμενο, με δυνατότητα περαιτέρω επεξεργασίας.

Έγγραφα όπως διαβατήρια, αποδείξεις, επαγγελματικές κάρτες, τιμολόγια κτλ  μπορούν να καταχωρηθούν ή και να επεξεργαστούν πλέον ψηφιακά πολύ γρήγορα. Η αυτόματη εισαγωγή εγγράφων ανοίγει μια πλειάδα εφαρμογών και χρήσεων από τις επιχειρήσεις προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες τους.

Πολλά υποσχόμενο είναι το OCR στον τομέα ιχνηλασιμότητας τροφίμων. Η εφαρμογή μπορεί να καταγράφει  αριθμό παρτίδας, ημερομηνία λήξης, παραγωγής κτλ δίνοντας μεγάλο εύρος πληροφοριών και τη δυνατότητα επεξεργασίας τους. Οι πιο διαδεδομένες χρήσεις για το OCR είναι:

• Εισαγωγή  και επεξεργασία δεδομένων για business documents, όπως λογαριασμούς, διαβατήρια, τιμολόγια, λογαριασμούς τραπέζης, αποδείξεις, καρτέλες πελατών, πινακίδες αυτοκινήτων.

• Εξαγωγή πληροφοριών από ασφαλιστικά έγγραφα

• Εξαγωγή λίστας επαγγελματικών καρτών σε λίστα επαφών.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ VIOLETA BULC

Το ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς αγαθών και στην ενίσχυση των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν αυτόν το ρόλο, υπογράμμισε ο Υπου...

ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Σπάζοντας το όριο των 5 εκατ. TEU, ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά έρχεται πολύ κοντά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων....

ΣΕΒ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από επιχειρήσεις – μέλη του, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ (Τετάρτη, 30/10/2019), το εργαστήριο ExportReady Master με θέμα: «Στρατηγικές και Πρακτικές Διείσ...