ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

FOODLINK: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 2014

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 11/09/2014

 

Ο Όμιλος FDL συνεχίζει  την αναπτυξιακή του πορεία το πρώτο εξάμηνο του 2014 ως συνέπεια των νέων συνεργασιών οι οποίες ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και συνεχίζονται ως και σήμερα.

Το πρώτο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η εταιρεία στη δημοσιότητα,  χαρακτηρίζεται από τη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών, τόσο της Foodlink σε ποσοστό 12,6 % όσο και του Ομίλου FDL, σε ποσοστό 10%. Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η αύξηση του EBITDA σε ποσοστό 45%, με αποτέλεσμα για την Foodlink να ανέρχεται στα 1.163 χιλ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014 έναντι 801 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο του 2013 επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της διοίκησης για σαφώς καλύτερα αποτελέσματα κατά την τρέχουσα χρήση. Τα κέρδη προ φόρων κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο ύψος των 90 χιλ. ευρώ, ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Παράλληλα, ο Όμιλος FDL έχοντας ως μηχανισμό ανάπτυξης την συνεχή επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, συστήματα και διαδικασίες προέβη σε δύο βασικές κινήσεις. Η πρώτη είναι η  ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας Dot Link η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο ανάπτυξης λογισμικού με στόχο την μέγιστη αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων συστημάτων της Foodlink, καθώς και την ανάπτυξη νέων.

Επιπλέον, το δεύτερο εξάμηνο του 2014 ο Όμιλος αποφάσισε τη θέσπιση μηνιαίων bonus των εργαζομένων, συνδυάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, την ποιότητα της εργασίας καθώς και την παραγωγικότητα των εργαζομένων  με τις αμοιβές προσφέροντας μηνιαία bonus επίτευξης στόχων. Ως συνέπεια, μπορεί το σύνολο των εργαζομένων να καρπωθεί τα θετικά αποτελέσματα τόσο της ομαδικής όσο και της ατομικής προσπάθειάς του.

«Η διοίκηση της εταιρείας  εκφράζει την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2014» αναφέρεται στο  σχετικό δελτίο Τύπου το οποίο επισημαίνει πως « οΌμιλος FDL έχει ως στόχο την ανάπτυξη και το δεύτερο εξάμηνο του 2014 προκειμένου τα επόμενα χρόνια να κατέχει ηγετική θέση στο κλάδο των logistics στην Ελλάδα και η Foodlink συνεχίζει με επιτυχία την προσπάθεια για την κατάκτηση ηγετικής θέσης μεταξύ των 3PL εταιρειών.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ "VERDE.TEC"

Ικανοποιήθηκε το αίτημα της αγοράς αλλά και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής της 3ης διεθνούς έκθεσης “Verde.tec” λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών. ...

VERDE.TEC: ΕΡΧΕΤΑΙ Η 3Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Με δύο ισχυρές αιγίδες, του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας καθώς και της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος, αρχίζει η επικοινωνία για την 3η διεθνή έκθεση “Verde.tec” Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, η ...

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ LOGISTICS

Θετική επίδραση στην αγορά των Logistics αναμένεται να έχει η αύξηση κατά 2,6% του κύκλου εργασιών στο οργανωμένο λιανεμπόριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της IRI, παρά το γεγονός ότι περιμένει περαιτέρ...

Κλείσιμο [X]