ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

H DEUTSCHE POST DHL ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 17/09/2014

 

Πέρυσι,  πάνω από 100.000 εργαζόμενοι της Deutsche Post DHL σε 127 χώρες, συμμετείχαν σε περισσότερα από 1.600 έργα και προγράμματα σε κοινότητες, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού του Ομίλου.

Η Deutsche Post DHL, προσκάλεσε για ακόμη μια φορά τους υπαλλήλους της, τους πελάτες της και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να έχουν ενεργό δράση σε εθελοντικά έργα, ως μέρος των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού 2014. Οι περισσότερες από τις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού έλαβαν χώρα μεταξύ 4 και 14 Σεπτεμβρίου 2014.

Κατά τη διάρκεια αυτού του δεκαήμερου, οι εργαζόμενοι ανά τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους με επιχειρηματικούς συνεργάτες και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε πλήθος περιφερειακών και τοπικών έργων για να δείξουν τη δέσμευσή τους στην κοινωνική υπεθυνότητα. Οι εργαζόμενοι στις Φιλιππίνες, για παράδειγμα, βοήθησαν στην αναδόμηση ενός κέντρου φροντίδας παιδιών το οποίο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Τυφώνα Haiyan. Οι συνάδελφοί τους στην Ιταλία συνέλεξαν δωρεές φαγητού για έναν τοπικό οργανισμό. Εκατοντάδες από τα έργα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού εφαρμόστηκαν και στη Γερμανία – από projects ζωγραφικής σε σχολεία και καθαρισμούς ποταμών, μέχρι ειδικές εκδηλώσεις σε εγκαταστάσεις για παιδιά και κέντρα για άτομα τρίτης ηλικίας.

«Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τόσους πολλούς εργαζόμενους της Deutsche Post DHL να συμμετέχουν στη φετινή εκδήλωση και να στηρίζουν τις τοπικές τους κοινότητες μέσω του εθελοντισμού,»  δήλωσε ο Christof Ehrhart, Director of Corporate Communications and Responsibility στη Deutsche Post DHL. Αλλά, όπως επεξηγεί ο C. Ehrhart, το πρόγραμμα Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές τις λίγες ημέρες του Σεπτεμβρίου. «Την περασμένη χρονιά, πήραμε τη συνειδητή απόφαση να επεκτείνουμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για να συμπεριλάβουμε δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του έτους. Με αυτό το τρόπο, υπογραμμίζουμε την αξία του εθελοντισμού εντός του Ομίλου και τιμούμε την αφοσίωση που δείχνουν οι εργαζόμενοί μας στα δικά τους εθελοντικά έργα».

Τα έργα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού ενισχύουν τα τρία βασικά προγράμματα Εταιρικής Ευθύνης του Ομίλου, τα οποία εστιάζουν στην περιβαλλοντική προστασία (“GoGreen”), στη βελτίωση των εκπαιδευτικών ευκαιριών και της απασχολησιμότητας για τους νέους (“GoTeach”) και στην παροχή ανθρωπιστικής υποστήριξης logistics (“GoHelp”). Από το 2010, η Deutsche Post DHL υποστηρίζει ακόμη τις εθελοντικές προσπάθειες των εργαζομένων της μέσω του προγράμματος “Living Responsibility Fund”, το οποίο δύο φορές το χρόνο προσκαλεί τους εργαζόμενους να κάνουν αίτηση για να λάβουν χρηματοδότηση για τα εθελοντικά έργα που διεξάγονται με συνεργάτες τοπικούς οργανισμούς. Μόνο τον προηγούμενο χρόνο, το Living Responsibility Fund παρείχε οικονομική υποστήριξη σε 93 έργα, εμπλέκοντας περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους, σε 39 χώρες ανά τον κόσμο.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

OΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ SMART CITIES ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ 3ΗΣ “VERDE.TEC”

Δυναμικές συμμετοχές από επιχειρήσεις, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφέρειες, δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ιδέες και λύσεις για τη δημιουργία «έ...

ΑΥΞΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΚΤΑΜΗΝΟ 2018, ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τις εμπορευματικές συναλλαγές το πρώτο οκτάμηνο του 2018, όπου καταγράφεται αύξηση των εξαγωγών κατά 17,6% και των εισαγωγών κατά 9%, με...

ΣΕΒΕ: ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ

Στη μετονομασία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) σε Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (και στην αγγλική γλώσσα «GREEK EXPORTERS’ ASSOCIATION») προχώρησε η διοίκηση του Συνδέσμου, ...

Κλείσιμο [X]