ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 24/09/2014

 

Ο κλάδος των μεταφορών ή τουλάχιστον ένα ευδιάκριτο τμήμα του βρέθηκε για μια ακόμα φορά απέναντι στο υπουργείο Μεταφορών και τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη τον οποίο κατηγορεί για αδράνεια και αδιαφορία.

Πριν λίγες ημέρες εκπρόσωποι Ομοσπονδιών απέστειλαν στον υπουργό μια σκληρή επιστολή στην οποία ανακεφαλαιώνουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ζητούν από την πολιτεία, για μια ακόμα φορά, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Την ανακοίνωση υπογράφουν το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, η Ομοσπονδία Π.Ο.Ε.Μ.Ι.Φ.Α, η Ομοσπονδία Βορείου Ελλάδος- ΟΦΑΒΕ, η Ομοσπονδία Θεσσαλίας Κεντρικής Στερεάς & Δυτ. Μακεδονίας, η Ομοσπονδία Ευβοίας και η Ομοσπονδία Βυτιοφόρων Μεταφοράς Υγρών Καυσίμων,

Το κύριο αντικείμενο της αντιπαράθεσης είναι φυσικά η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος και η αδιαφορία της πολιτείας στο λάβει μέτρα προστασίας του από την παρατεταμένη κρίση· αντίθετα τα φαινόμενα δείχνουν ότι η πολιτεία ‘πιέζει’ ακόμα περισσότερο μια ήδη χειμαζόμενη αγορά.

 Οι αυτοκινητιστές αναφέρουν ότι  ο κλάδος πίστεψε τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις του Βορειοελλαδίτη πολιτικού ο οποίος το 2010 « εξουσιοδοτημένος από την τότε κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι η απελευθέρωση όπως ψηφίστηκε ήταν άδικη γιατί δεν υπήρχε καμία μελέτη βιωσιμότητας και ανάπτυξης και ήταν καταστροφική για τον κλάδο και δεσμεύτηκε για βελτίωση του νόμου, με κίνητρα ανάπτυξης που θα έδιναν προοπτική και βιωσιμότητα στον κλάδο».

Οι αυτοκινητιστές κατηγορούν τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη ότι από τότε ξέχασε τις δεσμεύσεις του και ως αρμόδιος υπουργός πλέον «δεν εφάρμοσε ούτε το μοναδικό κίνητρο του Νόμου 3887/10, να συμπεριλάβει στον Αναπτυξιακό Νόμο την αντικατάσταση του τροχαίου υλικού. Ασφαλώς οι αυτοκινητιστές στην επιστολή τους θίγουν κι άλλα ζητήματα όπως η μείωση των τελών διοδίων και η υποχρεωτική καταβολή των διοδίων από τους φορτωτές στους μεταφορείς.

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα έχει να κάνει με μια νέα απόφαση του υπουργείου σύμφωνα με την οποία ζητείται απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  να απαγορεύουν στους αυτοκινητιστές «τη μόνη εναλλακτική την χρήση των παράπλευρων οδών, επιβάλλοντάς μας ποινές και τεχνικά εμπόδια».

Θυμίζουμε ότι με ανακοίνωσή του στις 13 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο αναφέρει ότι η κίνηση των αυτοκινητιστών στους δρόμους του παράπλευρου οδικού δικτύου έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις και κινδύνους (θάνατοι μικρών παιδιών).

Οι αυτοκινητιστές καταφέρονται ενάντια στον υπουργό καταγγέλλοντάς τον: «Πως είναι δυνατόν να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό ότι τα φορτηγά πληρώνονται το αντίτιμο των διοδίων, αφού δεν έχει νομοθετήσει όπως έχει δεσμευτεί το κόστος μεταφοράς τον φορτηγών ανά χιλιόμετρο με ειδική αναφορά στην πληρωμή των διοδίων από τους φορτωτές για να υπάρχει η δυνατότητα τα διόδια να προστεθούν στο κόστος μεταφοράς και να μπορεί να τα εισπράξουν οι μεταφορείς».

Οι αυτοκινητιστές θεωρούν ότι οι τελευταίες ενέργειες του υπουργείου εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των παραχωρησιούχων προκειμένου  να αυξήσουν τα έσοδά τους, θεωρούν όμως ότι «ο μόνο που θα καταφέρει είναι να σταματήσουν οι μεταφορείς να κυκλοφορούν στους δρόμους που υπάρχουν διόδια λόγο οικονομικής αδυναμίας».

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΒΥΕ ΚΑΙ ΔΕΥΑ

-Επιστήμονες, κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλάδου και επιχειρηματίες συμμετέχουν στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα του “Verde.tec Forum” που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019,...

ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚO ΣΠOΤ ΤΗΣ VERDE.TEC

Κορυφαίοι θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες, αλλά και προσωπικότητες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην κυκλική οικονομία και στις τεχνολογίες περιβάλλοντος έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τ...

“ELEC.TEC”: H ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ “SMART HOMES”

Η κορυφαία έκθεση ηλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού και συστημάτων ασφαλείας προετοιμάζεται με νέα αισθητική και ποιοτικά δεδομένα. Περισσότερη λάμψη αλλά και νέες τεχνολογικές καινοτομίες για τα smart ...

Κλείσιμο [X]