ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 24/09/2014

 

Μετά τη σφοδρή επίεθση που δέχτηκε από Ομοσπονδίες μεταφορέων, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγορούν ότι αθέτησε συμφωνίες και παραπλάνησε τον κλάδο, ο υπουργός μεταφορών ‘απαντάει με μια ανακοίνωση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Στην ουσία απορρίπτει όλες τις αιτιάσεις των επαγγελματιών και επιμένει στην τήρηση του νόμου και την  προάσπιση του ‘δημόσιου συμφέροντος’.

Η απάντηση του υπουργείου είναι η παρακάτω;

«Με αφορμή ανακοίνωση ορισμένων ομοσπονδιών μεταφορέων, δηλώνουμε τα παρακάτω:

Οι μακροσκελείς ανακοινώσεις, οι χαρακτηρισμοί και οι προσωπικές επιθέσεις δεν αλλάζουν την πραγματικότητα:

1. Η διέλευση των φορτηγών από το παράπλευρο δίκτυο έχει προκαλέσει σοβαρά τροχαία ατυχήματα και είναι μόνιμη πηγή κινδύνου για την οδική ασφάλεια.

2. Οι δημόσιες αρχές οφείλουν να εφαρμόσουν το νόμο, απαγορεύοντας την διέλευση βαρέων οχημάτων από οικισμούς και κατοικημένες περιοχές.

3. Το οδόστρωμα του δικτύου καθημερινά καταπονείται και καταστρέφεται από αυτές τις διελεύσεις, δημιουργώντας πρόσθετους κινδύνους για τους ίδιους τους οδηγούς, τα οχήματα τους, καθώς και τους υπόλοιπους τοπικούς χρήστες του δικτύου.

Το Υπουργείο και προσωπικά ο Υπουργός θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα αιτήματα των μεταφορέων, που θεωρούν νόμιμα και απολύτως εύλογα: την επαναφορά της φορτωτικής, την ενίσχυση των ελέγχων, την πίεση για προσφορές στις τιμές των διοδίων, την διεύρυνση του ωραρίου. Οι επαγγελματίες μεταφορείς υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό και η πολιτεία τους συνδράμει και θα συνεχίσει.

Με την ίδια βούληση όμως, το Υπουργείο και ο Υπουργός θα επιμείνουν στην τήρηση του νόμου και σε ότι αφορά τις διελεύσεις από το παράπλευρο δίκτυο».

Και η ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει: «Η νομιμότητα ισχύει παντού και το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω απ΄ όλα παντού”.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

OΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ SMART CITIES ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ 3ΗΣ “VERDE.TEC”

Δυναμικές συμμετοχές από επιχειρήσεις, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφέρειες, δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ιδέες και λύσεις για τη δημιουργία «έ...

ΑΥΞΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΚΤΑΜΗΝΟ 2018, ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τις εμπορευματικές συναλλαγές το πρώτο οκτάμηνο του 2018, όπου καταγράφεται αύξηση των εξαγωγών κατά 17,6% και των εισαγωγών κατά 9%, με...

ΣΕΒΕ: ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ

Στη μετονομασία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) σε Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (και στην αγγλική γλώσσα «GREEK EXPORTERS’ ASSOCIATION») προχώρησε η διοίκηση του Συνδέσμου, ...

Κλείσιμο [X]