ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Ο δήμαρχος της Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης ζήτησε τη βοήθεια της πολιτείας για την προστασία των επιχειρήσεων και των logistics.

Η ΛΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕL ΓΙΑ LOGISTICS ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 01/10/2014

 

Με την παρουσία πολλών προσωπικοτήτων της τοπικής επιχειρηματικής κοινωνίας, πολιτικών εκπροσώπων και δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Λαμία η εσπερίδα «Τα Logistics στην Περιφέρεια: Το Όραμα και η Πράξη» που συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Logistics και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στις 24 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.

Κατά την έναρξη της εσπερίδας ο Αλέξης Αλεξίου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της EEL και επικεφαλής της διοργάνωσης, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αναφέροντας, «Η Λαμία -και η ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας- είναι η μοναδική περιοχή της κεντρικής Ελλάδας που συνδυάζει οδικές, σιδηροδρομικές και θαλάσσιες μεταφορές σε τόσο μικρή απόσταση μεταξύ τους».

Εν συνεχεία το λόγο πήραν οι δημοτικοί άρχοντες και εκπρόσωποι της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Συγκεκριμένα, αναγνώστηκε ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος  Κώστα Μπακογιάννη καθώς επίσης και εκπρόσωπος του Δήμου Στυλίδας, μετέφερε τον χαιρετισμό του δημάρχου Απόστολου Γκλέτσου. Ο δήμαρχος Λαμίας, Νίκος Σταυρογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη της περιοχής για δημιουργία ευνοϊκότερου κλίματος στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας, επισημαίνοντας πως είναι υποχρέωση όλων των κρατικών φορέων να συμβάλουν στη δημιουργία μιας ομπρέλας προστασίας προκειμένου οι επιχειρήσεις να ξεπεράσουν αυτό το σύνθετο, αβέβαιο και εχθρικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για το επιχειρείν στα χρόνια της κρίσης στη πατρίδα μας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος Εγκατεστημένων Βιομηχανιών ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας Γιώργος Γιαννίτσης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση πως η χώρα μπορεί να στηριχθεί για την ανάπτυξή της σε τρεις τομείς, τον τουρισμό, την ενέργεια  και τα logistics που αυτή τη στιγμή διαφαίνεται πως έχουν μεγάλη δυναμική.

Ο Αλέξανδρος Διαμαντάρας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι η εσπερίδα αποσκοπεί στο να ενημερώσει τον επιχειρηματικό κόσμο που δραστηριοποιείται στα logistics, μέσα από εισηγήσεις και τοποθετήσεις ειδικών για τις σύγχρονες τάσεις και τις προοπτικές  ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Ο Αλέξανδρος Διαμαντάρας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, οργανώνει εκδηλώσεις για την ενημέρωση επιχειρηματιών και κοινού στο νομό.

Master PlanH εφαρμογή του στην Κεντρική Ελλάδα

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Logistics και τις Εμπορευματικές Μεταφορές (Master Plan) της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, που αποτέλεσε βασική πηγή για τη διαμόρφωση του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου της εθνικής εφοδιαστικής αλυσίδας, παρουσίασε στη εσπερίδα της Λαμίας ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της EEL Σωτήρης Τριχάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία ανάπτυξης των logistics parks στην περιοχή και διαμόρφωσης εταιρικής κουλτούρας που θα στηρίζεται σε συνέργειες προκειμένου οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Ελλάδας να πρωταγωνιστήσουν σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Τα Logistics στην Πράξη

Το θέμα των υποδομών κυριάρχησε στην πρώτη ενότητα της εσπερίδας  την  οποία συντόνισε ο Φώτης Δαούσης, Αντιπρόεδρος Οικονομικών της EEL. Στο πλαίσιο της ενότητας αυτής ο Ιωάννης Σύρμος, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας παρουσίασε το Λιμένα της Στυλίδας, ο Μανώλης Χίος, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εστίασε στο Intermodal Cargo Shuttle (ics), το ρόλο του στην κεντρική Ελλάδα και την αξιοποίησή του από τις επιχειρήσεις της περιοχής προκειμένου να επιλέξουν το τρένο για τις εμπορευματικές τους μεταφορές. Ενώ, η ενότητα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Κωνσταντίνου Παπανάγνου, Διευθυντή Logistics της Κοπάνης Logistics, ο οποίος μίλησε για την Προοπτική Ανάπτυξης των Logistics στην Φθιώτιδα μέσω Τοπικών Επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της EEL Σωτήρης Τριχάς (αριστερά) και ο Ο Αλέξανδρος Διαμαντάρας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, οι δύο συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.

Agrologistics

Η δεύτερη ενότητα της εσπερίδας την οποία συντόνισε η γνωστή δημοσιογράφος Βίκυ Κοτσιμπού από το Star Κεντρικής Ελλάδος είχε θέμα τα Agrologistics. Κατά τη διάρκεια της ενότητας ο Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, Μέλος ΔΣ ΕΕL ανέπτυξε το θέμα «Ιχνηλασιμότητα και διαχείριση φρούτων με την τεχνολογία RFID-Η περίπτωση του αγροτικού συνετερισμού ΣΥΚΙΚΗ», ενώ ο Νικόλαος Τσότσολας, Διευθύνων Σύμβουλος της Green Projects AE μίλησε για την Ολιστική Προσέγγιση Logistics και την Ενίσχυση της Εξωστρέφειας των Αγροτικών Προϊόντων.

Αναπτυξιακά εργαλεία για νέες υποδομές logistics

Η τρίτη και τελευταία ενότητα της εσπερίδας, την οποία επίσης συντόνισε η Βίκυ Κοτσιμπού, είχε θέμα τις τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιούνται στον κλάδο των Logistics. Κατά τη διάρκεια της ενότητας αυτής ο Γεώργιος Δημητρακόπουλος, Τεχνικός Σύμβουλος GS1 Αssociation Greece παρουσίασε το «HellaSync - Συγχρονισμός δεδομένων: Σωστά δεδομένα για σωστές αποφάσεις», ο Ηλίας Μπούρας, Co-founder BK Telematics μίλησε για τα Logistics & την Τηλεματική, ενώ ο Αργύρης Παπαντωνόπουλος, Business Develop/Supply Chain Management, Mantis SCM Solutions ανέπτυξε το θέμα «Αύξηση παραγωγικότατος και συγχρονισμός ροών με την χρήση Πληροφορικών συστημάτων Logistics».

Με την εσπερίδα αυτή, η οποία αποτέλεσε συνέχεια των δράσεων της EEL που γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια της, ολοκληρώνεται για το 2014 ο κύκλος παρουσιάσεων του Master Plan σε κομβικά σημεία της ελληνικής περιφέρειας που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΡΟΥΣΗΣ «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS

Η ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS κατόπιν των εξελίξεων των τελευταίων ημερών σχετικά με τον κορωνοϊό (COVID -19), υλοποιεί Σχέδιο Δράσης προκειμένου να υποστηρίξει τους Επαγγελματίες της Εφοδια...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ VIOLETA BULC

Το ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς αγαθών και στην ενίσχυση των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν αυτόν το ρόλο, υπογράμμισε ο Υπου...

ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Σπάζοντας το όριο των 5 εκατ. TEU, ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά έρχεται πολύ κοντά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων....

Κλείσιμο [X]