ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ SMILE ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΙΜΕΤ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 01/10/2014

 

Kαινοτόμες δράσεις, πολιτικές, στρατηγικές και μέτρα αναφορικά με τη διαχείριση της αστικής εφοδιαστικής αλυσίδας σε πόλεις της Μεσογείου, παρουσίασαν οι 11 εταίροι του ευρωπαϊκού έργου SMILE (Smart Green Innovative Urban Logistics for Energy efficient Mediterranean cities), σε ημερίδα στις 22 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο του ΕΒΕ Πειραιά, στο πλαίσιο του 4ου εργαστηρίου και της τεχνικής συνάντησης των εταίρων του έργου.

Υπό τη διοργάνωση του Δήμου Πειραιά και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν τόσο για τους σκοπούς του project SMILE, όσο και να λάβουν γνώση για τις πιλοτικές εφαρμογές του προγράμματος.

 Ειδικότερα ο Δήμος Πειραιά, ως επικεφαλής εταίρος του έργου, ανέλυσε τις δύο πιλοτικές ενέργειες που θα υλοποιήσει: α) αυτόματες βυθιζόμενες μπάρες που τοποθετούνται (ως ICT εργαλεία) σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου της πόλης, ώστε να μετρηθεί και ελεγχθεί το πώς γίνεται ο ανεφοδιασμός των επιχειρήσεων-καταστημάτων σε αυτή την ελεγχόμενη περιοχή, και β) τον ανασχεδιασμό των δρομολογίων των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου  Πειραιά, με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω μείωσης των αέριων ρύπων (waste management), αλλά και να επιτυγχάνεται η ελάχιστη δυνατή κυκλοφοριακή συμφόρηση από τα απορριμματοφόρα οχήματα.

Ο Πειραιάς, είναι μία από τις έξι πόλεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν εφαρμόσει πιλότους για την βελτίωση της αστικής διανομής και την μοντελοποίηση όλων των ‘πράσινων’ πρακτικών της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Στην 4η συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου SMILE, με αντικείμενο «Πολιτικές και Στρατηγικές για Έξυπνες Καινοτόμες Δράσεις Διαχείρισης Αστικής Εφοδιαστικής με Στόχο Πράσινες και Ενεργειακά Αποδοτικές Πόλεις στην Περιοχή της Μεσογείου», συμμετείχαν και παρενέβησαν εκπρόσωποι του Δ. Πειραιά του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΠ, του ITS Hellas και της ΠΕΣΥΔΑΠ.

Στο στρογγυλό τραπέζι συζήτησης που ακολούθησε, παρενέβησαν παράλληλα εκπρόσωποι του Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος, του Σωματείου Ελαφρών Φορτηγών Πειραιά, του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), της εταιρείας Navigate, αλλά και εκπροσώπων ιδιωτικών εταιρειών. 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

OΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ SMART CITIES ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ 3ΗΣ “VERDE.TEC”

Δυναμικές συμμετοχές από επιχειρήσεις, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφέρειες, δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ιδέες και λύσεις για τη δημιουργία «έ...

ΑΥΞΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΚΤΑΜΗΝΟ 2018, ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τις εμπορευματικές συναλλαγές το πρώτο οκτάμηνο του 2018, όπου καταγράφεται αύξηση των εξαγωγών κατά 17,6% και των εισαγωγών κατά 9%, με...

ΣΕΒΕ: ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ

Στη μετονομασία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) σε Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (και στην αγγλική γλώσσα «GREEK EXPORTERS’ ASSOCIATION») προχώρησε η διοίκηση του Συνδέσμου, ...

Κλείσιμο [X]