ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΠΕΤΑΞΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ AIRBUS A320NEO

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/10/2014

 

Ύστερα από πειραματικές δοκιμές, το νέο αεροσκάφος A320neo της Airbus ολοκλήρωσε με επιτυχία το παρθενικό του ταξίδι, αναχωρώντας από τη βάση της Airbus στην Τουλούζη. Ο όμιλος Lufthansa έχει ήδη παραγγείλει συνολικά 115 αεροσκάφη τύπου A320neo, που διακρίνονται για τις νέες τεχνολογίες, την αποδοτικότητα και την άνεση που προσφέρουν στον πελάτη. Τα νέα αεροσκάφη θα δρομολογηθούν κυρίως σε πτήσεις της Lufthansa και της Swiss International Air Lines (SWISS), μέλους του Ομίλου Lufthansa.

«Συγχαίρουμε την Airbus για την επιτυχημένη αυτή παρθενική πτήση. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την ολοκλήρωση των δοκιμών με απόλυτη επιτυχία. Η Airbus μας επέδειξε ότι όλα βαίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα», δήλωσε ο Nico Buchholz, εκτελεστικός αντιπρόεδρος διαχείρισης στόλου του Ομίλου Lufthansa. Τα πρώτα αεροσκάφη A320neo αναμένεται να παραδοθούν στη Lufthansa το 2016.

Ο Όμιλος Lufthansa  θα προχωρήσει στην αγορά αεροσκαφών της κατηγορίας A320neo καθώς είχε ήδη εγκρίνει την αγορά από τον Μάρτιο του 2011, ενώ πρόσφατα, στις 19 Σεπτεμβρίου 2014, εγκρίθηκε περαιτέρω παραγγελία 15 αεροσκαφών για τον στόλο της Swiss.

Με την παραγγελία του σύγχρονου, αποδοτικού και αθόρυβου αυτού αεροσκάφους, ο Όμιλος Lufthansa θα μειώσει το κόστος του ανά μονάδα ενώ σε σύγκριση με τα σημερινά αεροσκάφη του στόλου, θα καταναλώνει περίπου 15% λιγότερα καύσιμα ενώ, τα επίπεδα εκπομπών θορύβου θα είναι κατά 10-15 dB χαμηλότερα από τα σημερινά όρια.

Ο  στόλος αεροσκαφών του Ομίλου Lufthansa διέρχεται μια εκ θεμελίων ανανέωση. Σε συνέχεια της παραγγελίας που πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2014, αυτή τη στιγμή ο Όμιλος έχει παραγγείλει 265 ολοκαίνουρια αεροσκάφη, συνολικής αξίας 30 δισ. ευρώ, παραδοτέα έως το 2025.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ VIOLETA BULC

Το ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς αγαθών και στην ενίσχυση των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν αυτόν το ρόλο, υπογράμμισε ο Υπου...

ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Σπάζοντας το όριο των 5 εκατ. TEU, ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά έρχεται πολύ κοντά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων....

ΣΕΒ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από επιχειρήσεις – μέλη του, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ (Τετάρτη, 30/10/2019), το εργαστήριο ExportReady Master με θέμα: «Στρατηγικές και Πρακτικές Διείσ...