ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 07/10/2014

 

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες  σύσκεψη αναφορικά με την δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών, πρωτίστως για την κατεδάφιση των δυο γεφυρών του ΟΣΕ στην πόλη της Κοζάνης, και εν συνεχεία για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου το οποίο σε εκείνη την περιοχή της χώρας είναι παραμελημένο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νικόλαος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΚΟ Γιώργος Αμανατίδης, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, του ΟΣΕ και του υπουργείου Μεταφορών.

Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκαν:

1. Η άμεση κατεδάφιση των δύο γεφυρών στις παρυφές της πόλης της Κοζάνης με τις μελέτες που συντάσσει η ΑΝΚΟ .

2. Η προοπτική μεταφοράς του σιδηροδρομικού σταθμού της Κοζάνης και η διασύνδεσή του με την Καλαμπάκα και την Ηγουμενίτσα.

3. Ο ορισμός νέας συνάντησης μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, των Διαχειριστικών Αρχών του υπουργείου Μεταφορών και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Κοζάνης και της ΑΝΚΟ, για εξειδίκευση του θέματος ανάπτυξης του σιδηροδρόμου.

4.  Παράλληλα, τα θεσμικά όργανα και οι φορείς θα συνεχίσουν τη διαδικασία της διαβούλευσης για τη διαμόρφωση της πρότασης σχεδιασμού. 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΒΥΕ ΚΑΙ ΔΕΥΑ

-Επιστήμονες, κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλάδου και επιχειρηματίες συμμετέχουν στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα του “Verde.tec Forum” που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019,...

ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚO ΣΠOΤ ΤΗΣ VERDE.TEC

Κορυφαίοι θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες, αλλά και προσωπικότητες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην κυκλική οικονομία και στις τεχνολογίες περιβάλλοντος έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τ...

“ELEC.TEC”: H ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ “SMART HOMES”

Η κορυφαία έκθεση ηλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού και συστημάτων ασφαλείας προετοιμάζεται με νέα αισθητική και ποιοτικά δεδομένα. Περισσότερη λάμψη αλλά και νέες τεχνολογικές καινοτομίες για τα smart ...

Κλείσιμο [X]