ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Β.Βalden, Δ/νουσα Σύμβουλος Retail Link, M. Κόντου, Πρόεδρος GS1 Association Greece, Γ. Δημητρακόπουλος, Τεχνικός Σύμβουλος GS1 Association Greece

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DATAPOOL ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ GS1 ASSOCIATION GREECE

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 20/10/2014

 

Ο GS1 Association Greece παρουσίασε το ελληνικό Datapool “HellaSync” στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσίαση της καινοτόμου πλατφόρμας, που αφορά στο συγχρονισμό δεδομένων μεταξύ του λιανεμπορίου και των προμηθευτών και τη δυνατότητα μέγιστης πληροφόρησης μέσω κοινών και αξιόπιστων πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη και στην εκδήλωση  συμμετείχαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων φορέων, λιανέμποροι, προμηθευτές και δημοσιογράφοι της βόρειας Ελλάδας. 

Για την υλοποίηση της πλατφόρμας ΗellaSync, ο GS1 Association Greece συνεργάστηκε με την πορτογαλική εταιρία παροχής λύσεων λογισμικού Saphety, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε παρόμοιες εφαρμογές με αντίστοιχα γραφεία GS1 του εξωτερικού. Παράλληλα, την υποστήριξη της υπηρεσίας στην ελληνική αγορά ανέλαβε για λογαριασμό του GS1 Association Greece η εταιρία Retail Link, εξειδικευμένος πάροχος λύσεων διασύνδεσης μεταξύ επιχειρήσεων και μέλος του ομίλου Entersoft, με 10-ετή γνώση και  εμπειρία στην εξυπηρέτηση της ελληνικής εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το HellaSync είναι ένα είδος ηλεκτρονικού καταλόγου που δημιουργήθηκε από τον GS1 Association Greece για την ελληνική αγορά με σκοπό τη διευκόλυνση και αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας. Απευθύνεται σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως δραστηριότητας, σε λιανέμπορους, χονδρέμπορους, διακινητές, κατασκευαστές, παραγωγούς, προμηθευτές, κ.ά.

Το HellaSync είναι ένα από τα 32 πιστοποιημένα GS1  datapools στον κόσμο που, μέσω του Παγκόσμιου Δικτύου Συγχρονισμού Δεδομένων του GS1 δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στους χρήστες σε πληροφορίες για περισσότερους από  15.000.000 κωδικούς προϊόντων.

Η εκδήλωση της GS1 στη Θεσσαλονίκη.

Δηλώσεις στελεχών                                                                

Η Πρόεδρος του GS1 Association Greece, κα Mαρία Κόντου, κατά την παρουσίαση του HellaSync, τόνισε: «Προτεραιότητά μας είναι η παροχή νέων δυναμικών εργαλείων προς τα μέλη μας, όπως η καινοτόμος υπηρεσία HellaSync, προσδοκώντας στη βελτίωση της λειτουργίας της αλυσίδας εφοδιασμού και ταυτόχρονα στην εξασφάλιση βέλτιστων πρακτικών για τον συγχρονισμό δεδομένων των προϊόντων. Το ελληνικό Datapool αποτελεί την πλατφόρμα συγχρονισμού δεδομένων μεταξύ του λιανεμπορίου και των προμηθευτών, μια πλατφόρμα που ακολουθεί τα πρότυπα που ορίζονται από το Παγκόσμιο Δίκτυο Συγχρονισμού Δεδομένων GDSN του GS1».

O κ. João Pereira, Chief Business Development Officer της εταιρίας Saphety, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας ήταν να γίνουμε ο καλύτερος συνεργάτης των κατά τόπους GS1 ανά τον κόσμο, χωρίς να επέμβουμε στην στρατηγική τους, αλλά παρoυσιάζοντας την ιδανική λύση σύμφωνα με το πρότυπο “Software as a Service (SaaS)”. Συμπληρωματικά, η ευελιξία της προσφερόμενης λύσης επιτρέπει την σύνδεση με άλλες υπηρεσίες συγχρονισμού δεδομένων οι οποίες απαντούν σε συγκεκριμένες απαιτήσεις Β2C και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1169/2011».

Η κα Britta Balden, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Retail Link μίλησε για την υποστήριξη της πλατφόρμας HellaSync στην ελληνική αγορά και δήλωσε: «Το HellaSync, το ελληνικό Datapool, στοχεύει στη λειτουργική βελτιστοποίηση και το αμοιβαίο όφελος μεταξύ εμπορικών συνεργατών. Η Retail Link, με περισσότερα από 10 έτη εμπειρίας στην παροχή Συνεργασιακών SaaS Υπηρεσιών στον κλάδο, αναλαμβάνει την άμεση εισαγωγή των ελληνικών επιχειρήσεων στην υπηρεσία, καθώς και τη διαρκή υποστήριξή τους, με στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του HellaSync, σε ολόκληρο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας».

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ VIOLETA BULC

Το ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς αγαθών και στην ενίσχυση των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν αυτόν το ρόλο, υπογράμμισε ο Υπου...

ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Σπάζοντας το όριο των 5 εκατ. TEU, ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά έρχεται πολύ κοντά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων....

ΣΕΒ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από επιχειρήσεις – μέλη του, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ (Τετάρτη, 30/10/2019), το εργαστήριο ExportReady Master με θέμα: «Στρατηγικές και Πρακτικές Διείσ...