ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ GS1: ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 31/10/2014

 

O παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός Οργανισμός GS1, που δημιουργεί και διαχειρίζεται σύστημα προτύπων για την εφοδιαστική αλυσίδα, ανακοίνωσε ότι το πρόσφατο GS1 Διεθνές Συνέδριο Υγείας που έγινε στην Δανία, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πάνω από 350 επαγγελματιών υγείας από 43 χώρες.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις και την υιοθέτηση των εφαρμογών στον τομέα της υγείας, ώστε να είναι σύννομοι με τους κανονισμούς και τις απαιτήσεις των πελατών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς κατέγραψε το μεγαλύτερο ρεκόρ συμμετοχών στην ιστορία του.

Ο Nick Hækkerup, υπουργός Υγείας της Δανίας, επισήμανε στο χαιρετισμό του τη σπουδαιότητα του συνεδρίου, καθώς αυτό απαντά στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της υγείας και πως τα GS1 standards βοηθούν τους επαγγελματίες υγείας να κατευθύνουν την εφοδιαστική αλυσίδα σε ασφαλέστερες και πιο διαφανείς διαδικασίες. Παράλληλα, ο Lord Philip Hunt, ομιλητής για το UK Shadow και πρόεδρος του Healthcare Supply Association και της Royal Society of Public Health, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο eProcurement του National Health Services της Αγγλίας, όπου και εφαρμόστηκαν τα GS1 standards, ενώ οι παραβρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το πώς αυτό αποτελεί ένα σημαντικό μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που αναμένεται να μειώσει τα έξοδα κατά 1,5-2 δισ. λίρες μέχρι το τέλος του 2016.

Στη διάρκεια των τριών ημερών του Συνεδρίου, καλύφθηκαν θέματα που αφορούσαν διαφορετικούς τομείς και τις τελευταίες εξελίξεις σε κανονισμούς από τους διάφορους φορείς του κλάδου της υγείας παγκοσμίως, όπως το «Unique Device Identification (UDI)», ένα σύστημα για την μοναδική σήμανση και αναγνώριση των ιατρικών συσκευών με ταυτόχρονη ενημέρωση μιας κεντρικής βάσης δεδομένων,  αλλά και το “serialization” που επιτρέπει στα φαρμακευτικά προϊόντα να ανιχνεύονται με στόχο την αποτροπή κυκλοφορίας πλαστών προϊόντων στην αλυσίδα εφοδιασμού.    

Τέτοιου είδους συστήματα θα προσδώσουν αναρίθμητα πλεονεκτήματα και θα βελτιώσουν ουσιαστικά την ασφάλεια των ασθενών,  διευκολύνοντας τις ανακλήσεις, αναφέροντας τυχόν  ανεπιθύμητες ενέργειες και παρέχοντας τη βάση για μια πιο ασφαλή παγκόσμια αλυσίδα διανομής. Παράλληλα προσφέρουν ένα σαφή τρόπο τεκμηρίωσης της χρήσης κάθε συσκευής σε ηλεκτρονικά μητρώα υγείας και κλινικά πληροφοριακά συστήματα.

«Τα παγκόσμια συνέδρια Υγείας του GS1 αποτελούν σημεία συνάντησης για τους επαγγελματίες του Τομέα της Υγείας από όλο τον κόσμο με στόχο να δικτυωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την εφαρμογή των νέων προτύπων και κανονισμών, προσδίδοντας σημαντικά οφέλη για τους ασθενείς, ενώ παράλληλα καταδεικνύουν το τι επιφυλάσσει το μέλλον του Κλάδου», δήλωσε ο Miguel Lopera, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος GS1. «Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου είναι οι εξελίξεις σχετικά με τα εμβόλια στον αναπτυσσόμενο κόσμο, καθώς πρόσφατα η παγκόσμια κοινότητα εμβολίων διερευνά τη δυνατότητα χρήσης των GS1 barcodes στις αλυσίδες προμήθειας εμβολίων και τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση αυτή» συμπλήρωσε.

Το επόμενο GS1 Συνέδριο Υγείας θα πραγματοποιηθεί στο Μεξικό τον Απρίλιο του 2015 και σκοπεύει να καλύψει και πάλι ένα ευρύ φάσμα με τις τελευταίες εξελίξεις και τα πιο σημαντικά θέματα από τον κλάδο της υγείας.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ VIOLETA BULC

Το ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς αγαθών και στην ενίσχυση των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν αυτόν το ρόλο, υπογράμμισε ο Υπου...

ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Σπάζοντας το όριο των 5 εκατ. TEU, ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά έρχεται πολύ κοντά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων....

ΣΕΒ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από επιχειρήσεις – μέλη του, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ (Τετάρτη, 30/10/2019), το εργαστήριο ExportReady Master με θέμα: «Στρατηγικές και Πρακτικές Διείσ...

Κλείσιμο [X]