ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Η FEDEX ΕΚΤΙΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ – ΡΕΚΟΡ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/11/2014

 

Η FedEx Express, μια από τις κορυφαίες εταιρείες ταχυμεταφοράς στον κόσμο και θυγατρική της FedEx Corp, εκτιμά ότι θα μετακινήσει περισσότερες από 290 εκατ. αποστολές για τη φετινή γιορτινή περίοδο  η οποία ξεκινάει στις από τις 28 Νοεμβρίου και καταλήγει στις τις 24 Δεκεμβρίου 2014- παραμονή Χριστουγέννων, σημειώνοντας αύξηση 8,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η 15η Δεκεμβρίου αναμένεται να είναι η πιο πολυάσχολη ημέρα στην ιστορία της εταιρείας, με 22,6 εκατ. αποστολές να διακινούνται από τη FedEx σε όλον τον κόσμο.

«Οι περισσότεροι από 300.000 αφοσιωμένοι εργαζόμενοι της FedEx παγκοσμίως, σε συνδυασμό με τις συνεχείς επενδύσεις μας σε δυναμικά και ευέλικτα διεθνή δίκτυα, φέρνουν τη FedEx ξανά στην πλεονεκτική θέση να παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες και για τις φετινές γιορτές», δήλωσε ο Frederick W. Smith, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της FedEx.

Το νέο αυτό ρεκόρ αναμένεται να επιτευχθεί και με τη συμβολή των τεχνολογικών και μεταφορικών μέσων ου διαθέτει η εταιρεία. Θυμίζουμε ότι η FedEx Express συνεχίζει να εκσυγχρονίζει τα αεροσκάφη της, για αυξημένη αξιοπιστία. Τα νέα αεροσκάφη 757, 767 και 777 είναι πιο αποτελεσματικά στη λειτουργία, δαπανούν λιγότερα καύσιμα και εκπέμπουν λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα.

Επίσης, η εταιρεία έχει εισαγάγει ένα νέο τεχνολογικό σύστημα αναφορών (reporting) στο δίκτυό της, το “Radar”, που ενδυναμώνει τον προγραμματισμό στις λειτουργίες διανομής κάθε μέρα για βελτιωμένες υπηρεσίες και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

«Η FedEx διατηρεί στενή συνεργασία όλον τον χρόνο με τους πελάτες της ανά τον κόσμο, προκειμένου να συνεχίσει να κατανοεί βαθιά τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και να κάνει ρεαλιστικές εκτιμήσεις για τον όγκο των αποστολών κατά τη γιορτινή περίοδο» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε ο πολυεθνικός όμιλος με έδρα τις ΗΠΑ.

Την μετατροπή της Κριμαίας σε μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου και ταυτόχρονα τη δυνατότητα για εφοπλιστές να χρησιμοποιήσουν τη σημαία της χώρας και τις υπηρεσίες της ως ‘Flag-of-convenience και  ‘port-of-convenience’ αντίστοιχα εξετάζει η ρωσική κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της περιοχής και να επισημοποιήσει το νέο διεθνή πλέον ρόλο της.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μεντβέντεφ, το Ρώσο πρωθυπουργό, «στο πλαίσιο της ελεύθερης ζώνης εμπορίου, θα μπορούν επενδυτές να απαλλάσσονται από ορισμένους φόρους για μέχρι και μια δεκαετία-  ανάλογα τη δραστηριότητά τους- και τα γραφειοκρατικά εμπόδια θα αρθούν. Θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα να γίνει η Κριμαία μια flag-of-convenience και τα θαλάσσια λιμάνια της ports-of-convenience, γεγονός το οποίο θα διευκολύνει τους πελάτες. Περιμένουμε ότι αυτές οι κινήσεις θα αποτελέσουν κίνητρο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή και θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της βιομηχανίας, των μεταφορών, των υποδομών, των logistics , του τουρισμού και φυσικά της γεωργίας στην Κριμαία».

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΕΛ - OPTILOG ADVISORY SERVICES ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριό της συνδιοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Logistics με την OPTILOG Advisory Services, την Τρίτη 5 Μαΐου, από τις 17.00-18.30, με θέμα: «E-COMMERCE LOGISTICS: Lessons Learne...

H SARMED ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID-19

Η SARMED έχει καταφέρει σε αυτή την αναπάντεχη συγκυρία να υποστηρίζει απρόσκοπτα τους πελάτες της αναδεικνύοντας παράλληλα τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Η SARMED στηρίζει τους εργαζομένους της μ...

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΡΟΥΣΗΣ «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS

Η ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS κατόπιν των εξελίξεων των τελευταίων ημερών σχετικά με τον κορωνοϊό (COVID -19), υλοποιεί Σχέδιο Δράσης προκειμένου να υποστηρίξει τους Επαγγελματίες της Εφοδια...

Κλείσιμο [X]