ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Η ΟΦΑΕ ΖΗΤΑΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΜΙΚΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/11/2014

 

Με αφορμή το πρόσφατο πολύνεκρο ατύχημα στην περιοχή της Βέροιας, αλλά και το τελευταίο που σημειώθηκε στην Εθνική Οδό στην Μεταμόρφωση, ευτυχώς χωρίς θύματα, αλλά και με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών να θεσπίσει νέο νομοθετικό πλαίσιο για τους ελέγχους, ο ΟΦΑΕ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία αναλύει τους λόγους για τους οποίους η κατάσταση έχει γίνει πια απειλητική και προτείνει κάποιες άμεσες λύσεις..

Η ΟΦΑΕ επισημαίνει, για μία ακόμα φορά,  την ακαταλληλότητα της Εγνατίας Οδού λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης κατωφέρειας στο ύψος της Κουλούρας (κόμβος Βέροιας) που  δυσχεραίνει την συγκράτηση των ΦΔΧ με βαρύ φορτίο. Ταυτόχρονα επισημαίνει άλλους τρεις επιβαρυντικούς παράγοντες:

Α) Αφενός με την έλλειψη κατάλληλης σήμανσης με οπτικά σύμβολα (καθώς είναι αδύνατο να μεταφράζεται στη γλώσσα κάθε διερχόμενου οδηγού),

Β) την παράλειψη διανομής ενημερωτικών φυλλαδίων σε όλες τις γλώσσες και σε όλα τα σημεία εισόδου στην επικράτεια και

Γ) την έλλειψη σοβαρής αστυνόμευσης της κυκλοφορίας από την Τροχαία σε περίπτωση εκτέλεσης έργων η ύπαρξης εμποδίων η συνωστισμού στο οδόστρωμα.

Όσον αφορά τους τεχνικούς ελέγχους, η ΟΦΑΕ έχει ήδη υποβάλει επίσημες προτάσεις, θέλοντας να επισημάνει για μία ακόμη φορά μέσα από την πολυετή εμπειρία των μελών της, ότι «το θέμα της ασφάλειας δεν επιλύεται με ομοβροντία νομοθετημάτων για την θέσπιση επιπλέον ανεπαρκών ελεγκτικών μηχανισμών, που στο τέλος της ημέρας προστίθενται σε ένα ανεπαρκές πλαίσιο που ουσιαστικά επιβραβεύει την ανομία».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η  μόνη λύση είναι η δημιουργία μικτών κλιμακίων που θα κινούνται σε όλο το εθνικό δίκτυο καθώς και στις εισόδους της χώρας και θα ελέγχουν τα φορτηγά αυτοκίνητα, για πιθανές παρανομίες (ασφάλειας, φορολογικές, οδικές).

Η Ομοσπονδία εκτιμάει ότι  δημιουργία πληθώρας κλιμακίων με επιπλέον ελεγκτικούς μηχανισμούς, προάγουν την παρανομία και αφήνουν στο απυρόβλητο όλους εκείνους τους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται το σύστημα, θησαυρίζοντας εις βάρος της εθνικής οικονομίας και των αυτοκινητιστών.

Δημόσια ΚΤΕΟ- και πάλι

Μια από τις θέσεις της ΟΦΑΕ που έχει ιδιαίτερη αξία είναι αυτή σύμφωνα με την οποία «στη ενίσχυση της οδικής ασφάλειας θα συνέβαλλε επίσης και η επαναλειτουργία των Δημοσίων ΚΤΕΟ, τα οποία σταμάτησαν να λειτουργούν χωρίς κάποια προφανή αιτία ή λόγο, αποκλείοντας έτσι την πολύτιμη συμβολή του Δημοσίου στην διασφάλιση της οδικής ασφάλειας».

Η ΟΦΑΕ καταγγέλλει ότι οι τεράστιες επενδύσεις του ελληνικού δημοσίου που διατέθηκαν για την κατασκευή των δημοσίων ΚΤΕΟ, σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτες με τις εγκαταστάσεις τους να «σαπίζουν», τα δημόσια ταμεία να χάνουν έσοδα, και τους αυτοκινητιστές να επιβαρύνονται με το υψηλό κόστος έκδοσης ενός πιστοποιητικού τεχνικού ελέγχου από τα Ι.ΚΤΕΟ. Η επαναλειτουργία των δημοσίων ΚΤΕΟ αποτελεί ανάγκη καθώς αυτά μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να υστερούν σε τίποτα απέναντι στα Ι.ΚΤΕΟ.

«Επιτέλους ας καταλάβει η Πολιτεία, πως δεν θα ανακαλύψει την πυρίτιδα. Να κάνει επιτέλους ότι και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΦΑΕ.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ

Ο κ. Φέσσας έκανε αναφορά σε τρεις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανίων....

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ

Στην ετήσια γενική συνέλευση τα μέλη του ΣΕΒ θα κληθούν, μεταξύ των άλλων, να εγκρίνουν τον Απολογισμό Πεπραγμένων για το 2017, τον Ετήσιο Απολογισμό για την οικονομική χρήση που έληξε (2017), καθώς κ...

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΩΝ SUPPLY CHAIN AWARDS 2018

Το Κτήμα Αριάδνη στη Βαρυμπόμπη θα υποδεχθεί τα στελέχη των εταιρειών που διαγωνίστηκαν, τα μέλη της διευρυμένης Κριτικής Επιτροπής, υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου, στελέχη Υπουργείων και σχετικών Συνδ...

Κλείσιμο [X]