ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧEIΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΕΞΑΓΩΓΩΝ- EΡΕΥΝΑ ΤΗΣ DHL

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05/11/2014

 

Η πλειονότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), έχουν δυνατότητες ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο και αναμένεται σε πέντε χρόνια να αντλούν έως και 50% των εσόδων τους από διεθνείς δραστηριότητες.

Αυτό, αποτελεί ένα από τα κύρια πορίσματα μελέτης που διεξήχθη από το Economist Intelligence Unit (EIU), για λογαριασμό της DHL Express.  Ωστόσο, η έρευνα σε 480 στελέχη ΜΜΕ και ειδικούς από ομάδες business lobbying σε όλο τον κόσμο, αποκαλύπτει παράλληλα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά εμπόδια για τις μικρότερες επιχειρήσεις με παγκόσμιες φιλοδοξίες.

Το διεθνές εμπόριο θεωρείται ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία των ΜΜΕ, αλλά διάφορες προκλήσεις, όπως είναι η πολιτική αστάθεια, οι πολιτιστικοί παράγοντες και οι ανεπαρκείς υποδομές, εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία και συχνά υπερτερούν των αρχικών δυνατοτήτων ανάπτυξης σε ξένες αγορές, σύμφωνα με τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Η έρευνα δείχνει επίσης μια διαφορά στη διεθνή δραστηριότητα μεταξύ των ΜΜΕ σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές: σχεδόν το 69% των ερωτηθέντων από τις χώρες G72  έχουν ήδη διεθνή εμπορική δραστηριότητα, ενώ το ποσοστό των ερωτηθέντων από τις χώρες BRICM (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Μεξικό ) είναι μόνο 46%.

 «Από την εμπειρία της DHL, γνωρίζουμε ότι οι συνεργάτες και οι πάροχοι υπηρεσιών, ιδίως στον τομέα των logistics και των μεταφορών, μπορούν να προσφέρουν κρίσιμη υποστήριξη στην υπέρβαση τα εμποδίων που σχετίζονται με την κουλτούρα και τις προκλήσεις σε επίπεδο υποδομών, συμβάλλοντας παράλληλα στη διαχείριση του κόστους, ώστε να ανταπεξέλθουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον ανταγωνισμό» δήλωσε ο Ken Allen, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express.

«Η είσοδος σε νέες, υποσχόμενες αγορές, παραμένει ακόμα δύσκολη για πολλές μικρές επιχειρήσεις με φιλοδοξίες ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Αφρική. Η φιλοδοξία μας, ως η πιο διεθνής εταιρεία και παγκόσμιος ηγέτης στα logistics, είναι να βοηθήσoυμε τις επιχειρήσεις να συνδεθούν με πιθανούς πελάτες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να  αποδείξουμε ότι το εταιρικό μέγεθος δεν αποτελεί εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα στην παγκόσμια αγορά», προσθέτει ο Ken Allen.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

VERDE.TEC: ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μεγαλύτερη, επίκαιρη και ακόμα πιο ενισχυμένη έρχεται η 2η διεθνής έκθεση “Verde.tec”. Η νέα έκθεση θα διοργανωθεί από τις 2 ως τις 4 Μαρτίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας και έρχεται να ...

VERDE.TEC: Η ΑΓΟΡΑ ΕΔΩΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την παραίνεση των επιχειρήσεων και των φορέων που συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση “Verde.Tec” Τεχνολογίες Περιβάλλοντος να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατό, ολοκληρώθηκε η πρώτη...

ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΝΕΤΑ

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον αείμνηστο Γιάννη Κονετά τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου, στις 15.30'....