ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Από αριστερά, η Γραμματέας του ESPO Isabel Ryckbost, o Πρόεδρος S.G. Mila, o εισηγητής Flekenstein, οι ευρωβουλευτές Meissner Gesine και Ελίζα Βοζενμπεργκ.

ΣΤΟ ΚΟΠΕΡ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ESPO- ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12/11/2014

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO) με την κατάθεση των τελικών προτάσεων και παρατηρήσεων επί του θέματος της πρότασης του νέου Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για “τη Θέσπιση Πλαισίου όσον αφορά την Πρόσβαση στην Αγορά Λιμενικών Υπηρεσιών και τη Χρηματοοικονομική Διαφάνεια των Λιμένων”, ο οποίος πρόκειται να ψηφισθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό διάστημα και καθυστέρησε εξαιτίας των ευρωεκλογών, τώρα όμως κρίνεται αναγκαία η προώθηση των λιμενικών ζητημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έλαβαν μέρος εκ μέρους της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) ο πρόεδρός της Γιώργος Ανωμερίτης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Γιώργος Καστελλάνος και εκ μέρους του ΟΛΠ Α.Ε. ο Γενικός Διευθυντής του Σταύρος Χατζάκος.

Μετά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης οι εκπρόσωποι των λιμανιών συναντήθηκαν σε από κοινού σύσκεψη με τον εισηγητή του Κανονισμού ευρωβουλευτή Flekenstein, και τους «σκιώδεις» εισηγητές την ευρωβουλευτή Meissner Gesine και την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζενμπεργκ, μέλη της Επιτροπής Μεταφορών προς τους οποίους, μετά την εισήγησή τους, ετέθησαν σημαντικά ερωτήματα από πολλά λιμάνια

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής οι εκπρόσωποι της ΕΛΙΜΕ και του ΟΛΠ είχαν εποικοδομητική συνεργασία με την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζενμπεργκ και τους συνεργάτες της για τα θέματα της λιμενικής βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συγκροτήθηκε σε Σώμα το νεοσυσταθέν  “Cruise and Ferry Port Network” και εκλέχθηκε ομόφωνα ως Πρόεδρος  ο  Γεν. Δ/ντής του ΟΛΠ και επίτιμος Πρόεδρος της MedCruise Σταύρος Χατζάκος. Στο Δίκτυο συμμετέχουν και οι ενώσεις Λιμένων Κρουαζιέρας  MedCruise, Cruise Baltic, Cruise Europe, Cruise Norway με στόχο την αναβαθμισμένη εκπροσώπηση του κλάδου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα διεθνή fora.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου της Γενικής Συνέλευσης δόθηκε το ετήσιο βραβείο για την ανάπτυξη περιβαλλοντικών προγραμμάτων, βραβείο το οποίο απονεμήθηκε στο λιμάνι του Κόπερ. Υποψήφια για το βραβείο αυτό ήταν τα λιμάνια της Λισσαβόνας, Μασσαλίας, Ρότερνταμ και Χουέλβα.

Όπως είναι γνωστό το Λιμάνι του Πειραιά έχει αναγνωρισθεί από την ESPO ως Οικολογικό λιμάνι (ECOPORT) με πιστοποίηση Lloyd΄s, τίτλο τον οποίο για το 2014 απένειμε στον ΟΛΠ η Γενική Γραμματέας της ESPO Isabelle Ryckbost κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης η ελληνική πλευρά είχε παράλληλες συναντήσεις με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωβουλευτές, εκπροσώπους λιμένων και με το Προεδρείο της ESPO για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H CPI ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ 5Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ SECURITY PROJECT ΜΕ ΛΥΣΕΙΣ IP SURVEILLANCE

Η CPI, για 4η συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε ως Χορηγός στο 5ο συνέδριο Security Project, που πραγματοποιήθηκε στις 26 & 27 Μαΐου 2017, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα και φιλοξένησε περίπου 80...

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ LOGISTICS

Η Ελληνική Εταιρεία Logistics διοργανώνει την εσπερίδα «Διαχείριση Επικίνδυνων Εμπορευμάτων: Αποθήκευση, Συσκευασία, Μεταφορά, Νομοθεσία»...

VERDE.TEC: ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μεγαλύτερη, επίκαιρη και ακόμα πιο ενισχυμένη έρχεται η 2η διεθνής έκθεση “Verde.tec”. Η νέα έκθεση θα διοργανωθεί από τις 2 ως τις 4 Μαρτίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο MEC της Παιανίας και έρχεται να ...

Κλείσιμο [X]