ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Από αριστερά, η Γραμματέας του ESPO Isabel Ryckbost, o Πρόεδρος S.G. Mila, o εισηγητής Flekenstein, οι ευρωβουλευτές Meissner Gesine και Ελίζα Βοζενμπεργκ.

ΣΤΟ ΚΟΠΕΡ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ESPO- ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12/11/2014

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO) με την κατάθεση των τελικών προτάσεων και παρατηρήσεων επί του θέματος της πρότασης του νέου Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για “τη Θέσπιση Πλαισίου όσον αφορά την Πρόσβαση στην Αγορά Λιμενικών Υπηρεσιών και τη Χρηματοοικονομική Διαφάνεια των Λιμένων”, ο οποίος πρόκειται να ψηφισθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό διάστημα και καθυστέρησε εξαιτίας των ευρωεκλογών, τώρα όμως κρίνεται αναγκαία η προώθηση των λιμενικών ζητημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έλαβαν μέρος εκ μέρους της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) ο πρόεδρός της Γιώργος Ανωμερίτης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Γιώργος Καστελλάνος και εκ μέρους του ΟΛΠ Α.Ε. ο Γενικός Διευθυντής του Σταύρος Χατζάκος.

Μετά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης οι εκπρόσωποι των λιμανιών συναντήθηκαν σε από κοινού σύσκεψη με τον εισηγητή του Κανονισμού ευρωβουλευτή Flekenstein, και τους «σκιώδεις» εισηγητές την ευρωβουλευτή Meissner Gesine και την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζενμπεργκ, μέλη της Επιτροπής Μεταφορών προς τους οποίους, μετά την εισήγησή τους, ετέθησαν σημαντικά ερωτήματα από πολλά λιμάνια

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής οι εκπρόσωποι της ΕΛΙΜΕ και του ΟΛΠ είχαν εποικοδομητική συνεργασία με την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζενμπεργκ και τους συνεργάτες της για τα θέματα της λιμενικής βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συγκροτήθηκε σε Σώμα το νεοσυσταθέν  “Cruise and Ferry Port Network” και εκλέχθηκε ομόφωνα ως Πρόεδρος  ο  Γεν. Δ/ντής του ΟΛΠ και επίτιμος Πρόεδρος της MedCruise Σταύρος Χατζάκος. Στο Δίκτυο συμμετέχουν και οι ενώσεις Λιμένων Κρουαζιέρας  MedCruise, Cruise Baltic, Cruise Europe, Cruise Norway με στόχο την αναβαθμισμένη εκπροσώπηση του κλάδου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα διεθνή fora.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου της Γενικής Συνέλευσης δόθηκε το ετήσιο βραβείο για την ανάπτυξη περιβαλλοντικών προγραμμάτων, βραβείο το οποίο απονεμήθηκε στο λιμάνι του Κόπερ. Υποψήφια για το βραβείο αυτό ήταν τα λιμάνια της Λισσαβόνας, Μασσαλίας, Ρότερνταμ και Χουέλβα.

Όπως είναι γνωστό το Λιμάνι του Πειραιά έχει αναγνωρισθεί από την ESPO ως Οικολογικό λιμάνι (ECOPORT) με πιστοποίηση Lloyd΄s, τίτλο τον οποίο για το 2014 απένειμε στον ΟΛΠ η Γενική Γραμματέας της ESPO Isabelle Ryckbost κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης η ελληνική πλευρά είχε παράλληλες συναντήσεις με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωβουλευτές, εκπροσώπους λιμένων και με το Προεδρείο της ESPO για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΕΛ - OPTILOG ADVISORY SERVICES ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριό της συνδιοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Logistics με την OPTILOG Advisory Services, την Τρίτη 5 Μαΐου, από τις 17.00-18.30, με θέμα: «E-COMMERCE LOGISTICS: Lessons Learne...

H SARMED ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID-19

Η SARMED έχει καταφέρει σε αυτή την αναπάντεχη συγκυρία να υποστηρίζει απρόσκοπτα τους πελάτες της αναδεικνύοντας παράλληλα τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Η SARMED στηρίζει τους εργαζομένους της μ...

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΡΟΥΣΗΣ «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS

Η ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS κατόπιν των εξελίξεων των τελευταίων ημερών σχετικά με τον κορωνοϊό (COVID -19), υλοποιεί Σχέδιο Δράσης προκειμένου να υποστηρίξει τους Επαγγελματίες της Εφοδια...

Κλείσιμο [X]