ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ-ΧΤΙΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 04/12/2014

 

Συγγραφείς: John Purkiss & David Rouston-Lee

Επιστημονική επιμέλεια: Κώστας Τζωρτζάκης

Έκδοση: Rosili, Αθήνα 2014

 

Την ώρα που η Ελλάδα συνεχίζει να χαροπαλεύει μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων της, ταλέντα από τη χώρα μας, σε διάφορους τομείς, συνεχίζουν να διαπρέπουν στα πέρατα του κόσμου αξιοποιώντας τόσο τις γνώσεις που πρόλαβε να τους δώσει το υφιστάμενο εκπαιδευτικό σύστημα όσο και την προσωπική τους αξία.  Στο εσωτερικό της χώρας, από την άλλη πλευρά, η βίαιη αναδιάρθρωση των εργασιών σχέσεων και η βαθειά ύφεση στο σύνολο της αγοράς έχουν αλλάξει τους όρους του εργασιακού περιβάλλοντος και αυτού που είχαμε συνηθίσει να αποκαλούμε ‘καριέρα’.

Το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από συνεχείς αλλαγές και σαφώς καθορισμένες ιεραρχίες που ολοένα και χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα λίγοι να κατέχουν «δια βίου θέσεις εργασίας». Σε αυτή την εποχή, είναι απαραίτητο ο εργαζόμενος να διαθέτει μια ισχυρή προσωπική ταυτότητα την οποία μάλιστα θα πρέπει από καιρού εις καιρόν να ανανεώνει και να εμπλουτίζει. Άλλωστε « η ταυτότητά σας είναι αυτό που οι άνθρωποι λένε για εσάς όταν εσείς δεν είστε παρών» όπως υποστηρίζει ο Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon.

Η νέα κυκλοφορία του εκδοτικού οίκου Rosili κάνει απολύτως ξεκάθαρα τα πάντα σχετικά με την προσωπική ταυτότητα και βοηθά τους αναγνώστες να αναπτύξουν ένα ισχυρό προφίλ. Πρόκειται για ένα χρήσιμο και πρακτικό οδηγό για να «ανακαλύψει» ο αναγνώστης το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα, ώστε να χτίσει την επαγγελματική ταυτότητα που θα μεταμορφώσει και θα απογειώσει την καριέρα του.

Οι δύο Βρετανοί συγγραφείς έχουν μακρά εμπειρία στη διαχείριση ανθρωπίνων σχέσεων.  Ο John Purkiss έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Cambridge University  κι έχει λάβει MBA από το INSEAD, ενώ σήμερα εργάζεται σαν σύμβουλος επιχειρήσεων. Ο David Rouston-Lee έχει πτυχία σε Οικονομικά, Κοινωνιολογία και Ψυχολογία κι έχει ασχοληθεί με την ψυχολογία των επαγγελματικών σχέσεων.

Το «Χτίσε το Όνομά σου» (Brand You, ο πρωτότυπος τίτλος), μέσα από 23 κεφάλαια, μελέτες περίπτωσης και ασκήσεις,  δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να ανακαλύψει τα ταλέντα του, να γίνει πιο «ορατός» στην αγορά που δραστηριοποιείται ενώ παρέχει συμβουλές για την καλύτερη αξιοποίηση των διασυνδέσεων, το χτίσιμο που επαγγελματικού προφίλ (και με τη βοήθεια των social media).

Το παρόν βιβλίο αποτελεί μέρος της σειράς LifeSuccess του εκδοτικού οίκου Rosili με εκδόσεις που απευθύνονται κυρίως σε στελέχη επιχειρήσεων και νεοεισερχόμενους στην αγορά που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους, να μεγεθύνουν το εργασιακό αποτύπωμά τους και να καταλάβουν καλύτερη θέση μέσα στο πεδίο του σκληρού, καθημερινού ανταγωνισμού.

 

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ: ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

O κ. Γιάννης Καπετανάκης ξενάγησε το "L&M" στις εγκαταστάσεις της "Transcombi Express" στα Οινόφυτα....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΘΑΝ. ΜΠΟΥΡΑ: ΕΚΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΑ LOGISTICS!

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ. θίγει τα κακώς κείμενα της αγοράς και παρουσιάζει θέσεις προς τους επιχειρηματίες....

ΑΝΝΑ ΠΟΥΛΟΥ: Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ LOGISTICS!

Η ειδική σύμβουλος σε θέματα δημοσίων σχέσεων και διαχείρισης “brand names” επιχειρήσεων παρουσιάζει τα συμπεράσματα διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ για τις προοπτικές στην παραγωγή...

Κλείσιμο [X]