ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Οι εκπρόσωποι του νέου βασικού μετόχου στον ΟΛΘ επισημαίνουν ότι στόχος είναι η διεύρυνση της «ζώνης επιρροής» του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΟΛΘ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08/09/2017

 

Επενδύσεις, στρατηγική επέκταση ροών στη βαλκανική ενδοχώρα και αύξηση του κύκλου εργασιών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει η ατζέντα των εκπροσώπων της γερμανογαλλικής κοινοπραξίας που πλειοδότησε στο διαγωνισμό για το 67% του ΟΛΘ.
 
Σε συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους του Τύπου, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας “DIEP GmbH”, “Terminal Link SAS” και “DIMERA Group” ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν επενδύσεις σε εμπορευματικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη, στη Βουλγαρία, αλλά και στα Σκόπια. 
 
Οι εκπρόσωποι του νέου βασικού μετόχου στον ΟΛΘ επισημαίνουν ότι στόχος είναι η διεύρυνση της «ζώνης επιρροής» του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Στόχος τους είναι η προσέλκυση πλοίων και εμπορευματικών φόρτων από τα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και της Μάλτας. Αργότερα, θα αναμένεται η προσέλκυση φόρτων από τον Πειραιά και την Κωστάντζα διότι σχεδιάζεται «πολλαπλασιασμός κόρων ολική χωρητικότητας» που θα φορτοεκφορτώνονται στους χώρους του ΟΛΘ. 
 
Για να γίνουν αυτά, η κοινοπραξία θα προχωρήσει άμεσα σε διοικητικές αλλαγές ως προς το management, τους κανονισμούς προσωπικού και την εσωτερική λειτουργια του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Ταυτοχρόνως αναμένεται να ανανεωθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται τόσο για τα φορτία χύδην, όσο και τα εμπορευματοκιβώτια. Σε δεύτερη φάση, σχεδιάζεται η επέκταση του 6ου προβλήτα ώστε να εξυπηρετούνται μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. 
 
Οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τους πολλούς και διαθέσιμους αναξιοποίητους χώρους του ΟΛΘ στη χερσαία ζώνη, με την κατασκευή ενός εμπορευματικού κέντρου ή εναλλακτικά με το αντίστοιχο εμπορευματικό κέντρο του ΟΣΕ στο στρατόπεδο «Γκόνου». 
 

 

 

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ

YES FORUM ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ

Αφιερωμένο στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού είναι το YES to Sea Tourism Forum που διοργανώνεται από την πλατφόρμα YES Forum στις 29 Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης των Posidonia Sea Touri...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (MOU) ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΠ Α.Ε. ΚΑΙ GUANGZHOU PORT

Ένα από τα 10 μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια στον κόσμο συνδέεται πλέον με τον Πειραιά, στο πλαίσιο μιας ακόμη σημαντικής στρατηγικής συνεργασίας που θεμελιώθηκε με την υπογραφή Μνημονίου (MOU) μεταξύ τη...

YES FORUM: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΝΑΙ" ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΕΦΘΑΣΕ

Το YES Forum υπό το συντονισμό της Δανάης Μπεζαντάκου, Διευθύνουσας Συμβούλου της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS απαρτίζεται από μια εθελοντική ομάδα 50 νέων φοιτητών και στελεχών και αποτελεί την πλ...

Κλείσιμο [X]