ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Οι εκπρόσωποι του νέου βασικού μετόχου στον ΟΛΘ επισημαίνουν ότι στόχος είναι η διεύρυνση της «ζώνης επιρροής» του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΟΛΘ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08/09/2017

 

Επενδύσεις, στρατηγική επέκταση ροών στη βαλκανική ενδοχώρα και αύξηση του κύκλου εργασιών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει η ατζέντα των εκπροσώπων της γερμανογαλλικής κοινοπραξίας που πλειοδότησε στο διαγωνισμό για το 67% του ΟΛΘ.
 
Σε συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους του Τύπου, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας “DIEP GmbH”, “Terminal Link SAS” και “DIMERA Group” ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν επενδύσεις σε εμπορευματικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη, στη Βουλγαρία, αλλά και στα Σκόπια. 
 
Οι εκπρόσωποι του νέου βασικού μετόχου στον ΟΛΘ επισημαίνουν ότι στόχος είναι η διεύρυνση της «ζώνης επιρροής» του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Στόχος τους είναι η προσέλκυση πλοίων και εμπορευματικών φόρτων από τα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και της Μάλτας. Αργότερα, θα αναμένεται η προσέλκυση φόρτων από τον Πειραιά και την Κωστάντζα διότι σχεδιάζεται «πολλαπλασιασμός κόρων ολική χωρητικότητας» που θα φορτοεκφορτώνονται στους χώρους του ΟΛΘ. 
 
Για να γίνουν αυτά, η κοινοπραξία θα προχωρήσει άμεσα σε διοικητικές αλλαγές ως προς το management, τους κανονισμούς προσωπικού και την εσωτερική λειτουργια του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Ταυτοχρόνως αναμένεται να ανανεωθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται τόσο για τα φορτία χύδην, όσο και τα εμπορευματοκιβώτια. Σε δεύτερη φάση, σχεδιάζεται η επέκταση του 6ου προβλήτα ώστε να εξυπηρετούνται μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. 
 
Οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τους πολλούς και διαθέσιμους αναξιοποίητους χώρους του ΟΛΘ στη χερσαία ζώνη, με την κατασκευή ενός εμπορευματικού κέντρου ή εναλλακτικά με το αντίστοιχο εμπορευματικό κέντρο του ΟΣΕ στο στρατόπεδο «Γκόνου». 
 

 

 

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΖ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Κίνας Mr. Ζou Xiaoli στις εγκαταστάσεις της ΝΕΖ Περάματος όπου και ξεναγήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Captain Fu Chengqiu και στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε....

ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΘ ΑΕ

Τη στρατηγική και το σχέδιο τους για την αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ώστε να καταστεί κύρια πύλη των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, παρουσίασαν σήμερα, Τρίτη 17 Απριλίου, η Δ...

"YES TO SHIPPING FORUM" ΣΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018

To YES Forum επαναλαμβάνει και πάλι το μεγάλο του NAI στη Ναυτιλία με τη διοργάνωση του YES to Shipping Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των Posidonia 2018 την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2...