ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Οι εκπρόσωποι του νέου βασικού μετόχου στον ΟΛΘ επισημαίνουν ότι στόχος είναι η διεύρυνση της «ζώνης επιρροής» του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΟΛΘ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08/09/2017

 

Επενδύσεις, στρατηγική επέκταση ροών στη βαλκανική ενδοχώρα και αύξηση του κύκλου εργασιών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει η ατζέντα των εκπροσώπων της γερμανογαλλικής κοινοπραξίας που πλειοδότησε στο διαγωνισμό για το 67% του ΟΛΘ.
 
Σε συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους του Τύπου, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας “DIEP GmbH”, “Terminal Link SAS” και “DIMERA Group” ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν επενδύσεις σε εμπορευματικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη, στη Βουλγαρία, αλλά και στα Σκόπια. 
 
Οι εκπρόσωποι του νέου βασικού μετόχου στον ΟΛΘ επισημαίνουν ότι στόχος είναι η διεύρυνση της «ζώνης επιρροής» του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Στόχος τους είναι η προσέλκυση πλοίων και εμπορευματικών φόρτων από τα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και της Μάλτας. Αργότερα, θα αναμένεται η προσέλκυση φόρτων από τον Πειραιά και την Κωστάντζα διότι σχεδιάζεται «πολλαπλασιασμός κόρων ολική χωρητικότητας» που θα φορτοεκφορτώνονται στους χώρους του ΟΛΘ. 
 
Για να γίνουν αυτά, η κοινοπραξία θα προχωρήσει άμεσα σε διοικητικές αλλαγές ως προς το management, τους κανονισμούς προσωπικού και την εσωτερική λειτουργια του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Ταυτοχρόνως αναμένεται να ανανεωθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται τόσο για τα φορτία χύδην, όσο και τα εμπορευματοκιβώτια. Σε δεύτερη φάση, σχεδιάζεται η επέκταση του 6ου προβλήτα ώστε να εξυπηρετούνται μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. 
 
Οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τους πολλούς και διαθέσιμους αναξιοποίητους χώρους του ΟΛΘ στη χερσαία ζώνη, με την κατασκευή ενός εμπορευματικού κέντρου ή εναλλακτικά με το αντίστοιχο εμπορευματικό κέντρο του ΟΣΕ στο στρατόπεδο «Γκόνου». 
 

 

 

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ

Ο ΔΡ. ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΜΔΙΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΡΓΟΥ CYBER-MAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Με δυναμική εκπροσώπηση συμμετέχει η Ελλάδα στο έργο Cyber-MAR για την κυβερνοασφάλεια στη ναυτιλία, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Έρευνας και Καινοτ...

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) τοποθετώντας τον ναυτιλιακό κλάδο μεταξύ των πρωταρχικών του στόχων ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχα...

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.ΣΥ.Μ. ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν στις 7 Αυγούστου οι συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) με τον κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, Υπο...

Κλείσιμο [X]